Miért fontos, hogy a pénzügyi értékesítők appjai offline is működjenek?

Miért fontos, hogy a pénzügyi értékesítők appjai offline is működjenek?

Manapság offline lenni sokszor épp olyan fontos, mint mobilnak. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy egy offline is teljesértékűen funkcionáló alkalmazás garantálja mind a maximális termelékenységet, mind az alkalmazottak maximális elkötelezettségét?

offline

 

Mind jól ismerjük a sötét oldalt

Az okos mobil eszközök jelenlétét és a teljeskörű hálózati lefedettség nem volt nehéz megszokni. Olyannyira, hogy bármilyen zavar ebben a rendszerben teljesen kiborítja az embereket. Ha dolgoznunk kell a mobilon, ez a kivonulás indokoltnak is tűnik: nagy a tét, ha nem tudjuk bármelyik pillanatban teljesíteni a feladatainkat.

Szerencsétlenségünkre még mindig vannak a Földön olyan helyek, mint a pincék, padlások, alagutak, vagy vidékek, amelyeken a mobil hálózat nem működik tökéletesen. Néha pedig ezeken a helyeken is kell dolgoznunk. Például lezárni vagy csak előremozdítani egy üzletet.  

A pénzügyi értékesítők keményen dolgoznak azon, hogy kiépítsék a bizalmat, ami egy szerződés megkötését megalapozza. De ez a bizalom könnyen elvész, ha a mobil alkalmazás nem működik megfelelően. Így tehát kőkemény pénzekbe kerülhet a hálózati kapcsolat elvesztése, ha az app funkciói nem érhető el offline üzemmódban.

 

Miért kellene az offline és online módnak különböznie?

Az átlagos felhasználó nem akar különbséget tenni. Ha szereti az alkalmazást, akkor elvárja, hogy minden körülmények között azonosan működjön.

Ha az appnak korlátozottabbak az offline képességei, a terepen dolgozó értékesítőt zavarni fogja a lassú kapcsolat, és elveszíti a bizalmát a mobil megoldásban. A következő alkalommal papírt és ceruzát fog vinni magával, amivel lenullázza a hatékonyság-növekedést.

Ha pedig a mobil eszközt és a papíralapú térképet, naptárat, nyomtatott brosúrákat, szerződéseket, és egy számológépek is magával kell vinnie a tanácsadónak, akkor a mobil alkalmazás-fejlesztésnek nem sok értelme volt.

A hatekonyabb operatív működés csak akkor érhető el, ha a rossz minőségű vagy nem létező hálózati kapcsolat nem zavarja a szolgáltatások elérését.

 

A valódi offline mód láthatatlanul támogat

A lényeg végső soron a felhasználói élmény: amint az értékesítőknek nem kell egy lehetséges kapcsolódási hiba miatt aggódniuk, nem fognak többé papírt-ceruzát használni, hanem csak az alkalmazás funkcióit.

A valódi offline mód azt jelenti, hogy az összes funkció elérhető adatkapcsolat nélkül is:

  • A vonatkozó területek térképei használhatók.
  • Az ügyfelek adatai és besorolása elérhető.
  • Lehetőség van új adatok bevitelére.
  • A prezentációk, szerződések, brosúrák tárolása mind a mobil eszközön történik.
  • A kalkulációk helyi adatbázis segítségével készülnek.
  • A naptár-bejegyzések, mint például az új időpontok, gond nélkül hozzáadhatók.

Így tehát a pénzügyi tanácsadók nem vesztenek adatot, sem lehetőséget arra, hogy teljes körű termékbemutatót tartsanak, vagy megkössenek egy szerződést.

Viszont amikor az adat-továbbítás lehetővé válik, a valódi offline alkalmazás valódi online-ná alakul át:

  • Az ügyfelek, termékek, egyéb tartalmak adatait az eszköz és a szerver szinkronizálja.  
  • A munkatársakat követő rendszer aktualizálódik.
  • A push értesítéseket a szerver kiküldi, a mobil eszköz fogadja.

Ahhoz, hogy valódi offline funkcionalitást kapjunk, az alkalmazásnak natívnak kell lennie: így érhető el a legjobb felhasználói élmény, ez a legbiztonságosabb, és ez használja ideális mértékben az eszköz erőforrásait.

 

Ragaszkodjon az offline-hoz

Fontos megérteni, hogy melyek azok a követelmények, amelyeket egy új app fejlesztésénél figyelembe kell venni ahhoz, hogy a terepi értékesítői munka hatékonyság maximális legyen. Ezután érdemes kiválasztani azt a szállítót, amelyik valódi offline megoldást kínál, és meggyőződni arról, hogy ez mekkora hatással lesz az üzleti teljesítményre.

SCOLVO Sales – a pénzintézetek értékesítőgépe megérkezett: 

financial services brochure