Biztosítás-értékesítés mobil megoldással: gyors, egyszerű, naprakész

Biztosítás-értékesítés mobil megoldással: gyors, egyszerű, naprakész

A biztosítás-értékesítés számára a jelenlegi környezet több fronton is számos kihívást rejt, a technológiai fejlődés adta új lehetőségek és a régi munkafolyamatok éles kontrasztban állnak egymással.

insurance distribution

 

Ehhez járulnak még a szabályozásoknak való megfelelés nehézségei. Mindeközben az ügyfelek egyre inkább személyre szabott és naprakész megoldásokat várnak el a pénzügyi szolgáltatóktól. Mobilizációval a biztosítás-értékesítés kontrolláltabbá válhat, a meglévő háttér-rendszerekben az adatminőség javul, ezáltal pedig jobb, ügyfélre szabottabb ajánlatok születhetnek.

 

Digitalizáció felemás eredményekkel

A biztosításközvetítők már felismerték, hogy lépniük kell a versenyképesség érdekében, és elkezdődött a folyamatokat hatékonyabbá tevő új munkamódszerek és technológiák kiépítése. Az ügyfelek adatait valamilyen CRM-rendszer, a tanácsadókét ügynöki nyilvántartó rendszer tárolja, a kalkulátorok, kérdőívek a mindennapi munka részeivé váltak.

Eközben viszont bizonyos problémák gyakran felmerülnek: a tanácsadók foglalkoztatási sajátosságai miatt a minőségbiztosítás nehézkes, a képzés nem jár mindig a megfelelő eredménnyel, az adminisztráció nehezen papírmentesíthető, az ügyfelekről pedig kevés információ áll rendelkezésre. Leginkább a menedzserek dolgát nehezíti, hogy a személyes tanácsadás során történtek nagy része nehezen kontrollálható, így az eredménye is csak korlátozottan befolyásolható menedzsment-eszközökkel.

Elment-e a tanácsadó a megbeszélt találkozóra? Mennyi időt töltött ott? Bemutatta-e az összes szükséges dokumentumot? Feltette-e a beszélgetés során az összes fontos kérdést? Az ügyfél valós igényei alapján állította-e össze az ajánlatot? Ha az ügyfél lemondja az időpontot, hogyan lehetne azt a leghatékonyabban újraszervezni?

Amikor a tanácsadónak felteszik ezeket a kérdéseket, a válaszokból kiderül, az adminisztrációs feladatok tömkelege (több rendszerbe való bejelentkezés, papír- és elektronikus dokumentumok keveredése, az adatrögzítés és riportolás nehézségei) túl sok hibalehetőséget hordoz magában.

 

Előnyben a mobil megoldás

Egy helyen megtalálni mindent, ami a munkához szükséges, akár tanácsadóként, akár menedzserként dolgozik – lehetetlennek tűnik? Pedig egy mobil alkalmazás éppen ezt tudja kínálni. A biztosítás-értékesítés speciális kihívásaihoz igazodva például a SCOLVO Sales megoldásán keresztül nem csak a CRM-ben tárolt ügyféladatok vagy a céges emailek, de más háttérrendszerek adatai is elérhetők, és folyamatosan, akár útközben is frissíthetők.

Ugyanitt megtalálják a tanácsadók a prezentációkat, szerződésmintákat, vagy a cég által használt kalkulátorokat.

 

 

Mindez a mobil eszközön könnyen kezelhető, hiszen csak egy alkalmazásba, egyszer kell belépnie a tanácsadóknak. Ezt követően pedig az összes fontos információ áttekinthetően, egy dashboardon jelenik meg, akárcsak az aznapi feladatok.

A menedzsment számára a mobil app szintén olyan felülelet kínál, amelyen egyszerűbben és gyorsabban kommunikálhatják a feladatokat, és minden esetleges változtatást. Igény szerint, valós időben szervezhetik a csapat munkáját. Azt is látják, hogy hol, mennyi idő alatt, milyen információt adott át a tanácsadó az ügyfélnek, és milyen adatokat sikerült beszereznie.

Jól kezelt információ = több és elégedettebb ügyfél

A mobil megoldással központilag irányított szervezésnek köszönhetően a napi munka gördülékenyebbé és hatékonyabbá válik, és a menedzsereknek több információval szolgál arról, hogy mi történik a személyes tanácsadás alkalmával. A tanácsadók munkája nyomon követhető, a csapat pedig a meglévő legjobb gyakorlatok alapján végezheti a munkáját, amiről a vezető azonnali visszajelzést kap.

 

 

A könnyen kezelhető app és a jól érthető, áttekinthető funkciók segítségével a tanácsadók könnyebben és gyorsabban tudják rögzíteni az új adatokat, ezáltal javul az adatminőség. A CRM-et nem hanyagolják el a nehézkes kezelés miatt, így az pontosabb, naprakészebb, tehát üzleti szempontból is jobban használható lesz.

A jobb minőségű adatok pedig ismét csak lehetővé teszik a menedzsment számára is, hogy jobban megismerjék az ügyfeleket. Az összesített információk, kiegészítve a személyes találkozó során készített egyéb, automatikus riportokkal (találkozó hossza, bemutatott anyagok, emailek, utánkövetés), együtt új, még inkább az ügyféligényekre szabott ajánlatok készítéséhez, és folyamatos értékesítési lehetőségekhez (upsell, cross-sell) járulnak hozzá.

 

SCOLVO Sales – The ultimate selling machine for financial institutions has arrived:

financial services brochure