A legszükségesebb üzleti mobil appok, fiatal üzletkötők ajánlásával

A legszükségesebb üzleti mobil appok, fiatal üzletkötők ajánlásával

Az értékesítés trükkös szakma, ahol sok múlik azon, hogy a megfelelő kapcsolatokat a megfelelő időben találjuk meg. De ha a Sales-esek csak az irodában tudják ezeket az információkat megtalálni és használni, akkor lehet, hogy pont elszalasztják a megfelelő pillanatot.

Ez még inkább igaz a terepen dolgozó értékesítőkre, ahol a mobilitás és a gyors reakció, akárcsak a lehetséges és meglévő ügyfelekkel való interakció létfontosságú. Itt jönnek a képbe az üzleti mobil appok, a született sales-segédek – lássuk ezek közül is a legjobbakat!

 

Linkedin Sales Navigator

A fiatal értékesítők számára a LinkedIn már most is elengedhetetlen eszköz a lehetséges ügyfelekkel való kommunikációra – sokkal könnyebb vele új szakmai kapcsolatokat létrehozni, és még a hideg e-mailek is jobban célba találnak. A Sales Navigator egy külön alkalmazás, amelyet értékesítőknek fejlesztettek ki, hogy még hitelesebb lehessenek, és jobban tudjanak tervezni azáltal, hogy jobban megismerik a potenciális ügyfeleket. Nem csoda, hogy szeretik is magukkal vinni, ahova csak lehet: a mobil appban pedig különösen jól válogatták ki azokat a funkciókat, amelyek a terepen a legfontosabbak, mint például a valós idejű adatfrissítés, vagy az ügyfél-ajánló. A LinkedIn elkötelezettsége az értékesítés minél alaposabb kiszolgálása iránt a legfrissebb, márciusi bejelentéséből is jól látszik: új üzleti terméket dobtak piacra, és újabb integrációs lehetőségeket fejlesztettek prezentációs és CRM-funkciókhoz.

A legjobb funkció: Valós idejű frissítés az elmentett ügyfelekről.

 

Mobil CRM (Salesforce és társai)

A fiatal szakemberek számára magától értetődő, hogy a céges CRM mobil verziója ott van a telefonjukon. Miért is ne használnák ki, hogy minden meglevő és potenciális ügyfél adata mindig kéznél legyen? A Salesforce és a hasonló programok azért is lettek népszerűek, mert mélységeiben is megértették az értékesítői szakma igényeit és képesek voltak olyan eszközökkel kiszolgálni, amelyek a munkájuk minden aspektusát lefedi. Gondoljunk csak a csapatmunka összehangolására, az útvonalak feltérképezésére, vagy az elektronikus aláírásra.

A legjobb funkció: az AppChange a Salesforce-ban, ahol azonnal beköthető appokat találhatunk a még nagyobb termelékenység érdekében.

 

CamCard

A CamCard a CRM-ek kiváló kiegészítője, mivel segít az üzletkötőknek archiválni az összes névjegykártyát, amit menet közben begyűjtöttek. Sokan már felfedezték, hogy milyen praktikus a kártyákat lefényképezni és egy külön mappába gyűjteni, de a CamCard még ennél is tovább megy, amikor elemzi a képen szereplő adatokat és archiválja is azokat. Az appon keresztül meg is oszthatjuk a kártyákat a kollégákkal vagy az ügyfelekkel. Olyan egyszerű, amilyennek hangzik: az alkalmazás segít elkerülni az apró, de annál bosszantóbb hibát, ami az üzletre is rossz hatással lehet, vagyis az értékes kontaktok elveszítésének lehetőségét.

A legjobb funkció: Az app 17 nyelven képes feldolgozni a megadott információkat.

 

Scolvo Sales

Amikor élesedik a verseny a pénzügyi-, közmű-, vagy a kiskereskedelmi szolgáltatások piacán, az értékesítőknek olyan eszközökre van szükségük, amelyek segítenek megküzdeni a kihívásokkal, gyorsabbnak és személyesebb lenni a versenytársaknál. A Scolvo Sales alkalmazás előre lefejlesztett elemekből épül fel, amelyek a legjobb iparági gyakorlatok alapján készültek, pillanatok alatt személyre szabható, és további előnyként extra gyorsan, mindössze néhány nap alatt bevezethető. Az app segít az ügynököknek nyomon követni a feladataikat, hozzáférhetővé teszi az ügyletek lezárásához szükséges dokumentumokat, és lehetővé teszi új dokumentumok (jegyzetek, szerződések) hozzáadását.

A legjobb funkció: A felhasználói felület – olyan szép, hogy elfeledteti, hogy egy üzleti alkalmazást használunk, és nem egy fogyasztóknak készültet.

 

Sales Tracking Calendar

A profi értékesítők teljesítmény-orientáltak és a számok által motiváltak, így hát egy olyan alkalmazás, amely hatékonyan asszisztál ehhez, nagy valószínűséggel sikeres lesz. A Pipeline Pro által fejlesztett Sales Tracking Calendar, ahogy a neve is sugallja, a naptár-formátumot használja az adatok lekövetésére, valamint a havi eredmények és maradék feladatok kikalkulálására a regisztrált tevékenységek és meghatározott célok alapján. A program képes arra is, hogy az ügyfelek útját kövesse az értékesítési folyamatban, egészen az ügyletek lezárásáig.

A legjobb funkció: Az app heti tervet készít a célok alapján, így az értékesítők jobban tudnak az ügyfelekre fókuszálni, ugyanakkor teljesíteni a kitűzött célokat.  

 

Datanyze

A versenytárselemzés és – monitorozás az üzleti ügyfelekkel foglalkozó értékesítők munkájának része – ezek segítségével lehet a legmegfelelőbb időben felkeresni a lehetséges érdeklődőket a hozzájuk legjobban passzoló ajánlatokkal. A Datanyze adatelemzése lehetővé teszi, hogy meghatározzuk, a potenciális ügyfelek milyen szoftvereket használnak, és ezek közül melyiket kezdték épp csak el vagy hagyták épp abba használni. Így valós idejű betekintést nyerhetünk egy cég technológiai választásaiba, illetve a vásárlásra utaló jelzésekbe. A Datanyze nemrégiben kötött partneri egyezményt az IVC-vel és az Interarrows-zal az európai és ázsiai piacokon való terjeszkedés érdekében.

A legjobb funkció: Egy rangsoroló rendszer, amely sorba állítja a meglevő ügyfeleket és összehasonlítja a legjobban teljesítőket az újakkal.

 

Time Tracking

Bár a legtöbb fent említett alkalmazáshoz tartozik időmérő funkció is, ha egyikhez sincs hozzáférésünk, jó, ha legalább a munkára fordított idő mennyiségével tisztában vagyunk. Számos ilyen eszköz érhető el a piacon, az önellenőrzésre valóktól kezdve azokig, amelyekkel egy egész értékesítési csapat követhető. A Timely app például automatikusan követ minden aktivitást, amit regisztráltak a rendszerbe, legyen szó ügyfél-találkozókról, prezentáció-készítésről, vagy ebédszünetről – be lehet állítani, hogy melyek legyenek benne később a jelentésekben. A másik típusú időkövető app, mint például a VisitEye, nemcsak az elvégzett feladatokat, hanem a helyszíneket, megtett utat, költségeket, fotókat, vagy bármi egyéb, az ügyfelekkel kapcsolatos adatot rögzít – vagyis mindent, ami az értékesítő munkanapjához tartozik.

A legjobb funkció: Az ügyféltalálkozók beosztása és újratervezése valós idejű helyadatok alapján.