5+1 Y-generációs app, amely a munkahelyen is népszerű

5+1 Y-generációs app, amely a munkahelyen is népszerű

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Az Y-generáció térnyerése a munkahelyeken és vonzódásuk a technológiához rengeteg változást hoz a céges munkafolyamatokba. Ezek a fiatalok, akik 1980 és 2000 között születtek, 80 milliós létszámával a legnépesebb generáció, amelynek belépése a munkaerőpiacra erre az időszakra esik (és hamarosan jönnek a Z-generációsok is a maguk 23 millió fős táborával).

A munkahelyi appok választéka segítheti vagy hátráltathatja ezeknek a fiatal munkavállalóknak a beilleszkedését, illetve vonzhatja vagy elriaszthatja a legtehetségesebbeket. A Levo friss tanulmánya rámutat ugyanis, hogy az említett generáció különösen nagy hangsúlyt fektet a produktivitásra: ugyanakkor míg a válaszadók 93 százaléka fontosnak tartja ezt az értéket, 62 százalékuk azt gondolja, hogy ő maga nem elég produktív. Ennek oka 33 százalék szerint valamilyen, figyelmet elterelő tényező, 22 százalékuk pedig a nem megfelelő időbeosztást okolja.

Van ugyanakkor egy másik probléma is, amely a fogyasztói és a céges applikációk felhasználói élményének különbségéből fakad. Nem számít, hogy hány appot vagy szoftvert használhatnak az Y-generáció tagjai a munkahelyen, ha azok mind furcsán néznek ki és unalmasak. Ezek a fiatal dolgozók az Über, a Tinder és az Airbnb felhasználói élményéhez vannak szokva, és nem igazán tolerálják a céges appok jelentős lemaradását ezen a téren.

[/spb_text_block] [spb_image image=”17557″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A mai céges alkalmazásoknak vonzónak és funkcionálisnak egyaránt kell lenniük. Meg kell hogy könnyítsék a valós idejű kollaborációt, egyszerűsíteniük kell a bonyolult munkafolyamatokat, és segíteniük kell fókuszálni.

Az alábbiakban bemutatunk 5+1 appot, amelyet érdemes ismerni és használni, ha azt akarjuk, hogy az új munkatársak a lehető leghatékonyabban dolgozhassanak.

 

1. Slack

[/spb_text_block] [spb_image image=”17561″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Típus: Azonnali üzenetküldés

Mitől népszerű? Ez a generáció állandóan az interneten lóg, és szüksége van arra, hogy mindent azonnal megosszon és mindenre azonnali visszajelzést kapjon. A Slack-et már a kezdetektől is könnyű kezelni és ez a későbbiekben is igaz, az extra emojik pedig különlegessé is teszik, és némi csibészséget csempésznek a munka világába. A Slack-nek jelenleg napi 5 millió aktív felhasználója van, többnyire IT-startupoknál és olyan cégeknél, amelyeknél fontos a technológiai naprakészség.

Miért jó vele dolgozni? A Slack támogatja a legtöbb népszerű felhő-szolgáltatással való integrációt, amelyet a hálózatba kapcsolt generáció szeret (lásd összeállításunkban például a Trello-t). Az azonnali üzenetküldés, mint a munkacsoportok preferált kommunikációs formája, pozitív hatással van a külső céges kommunikációra is.

Tanulság az alkalmazásfejlesztőknek: Az igény az egyre gyorsabb kommunikációra arra készteti a vállalatokat, hogy bevezessék a munkahelyi csetet, minden (főleg biztonsági megfontolásból fakadó) ellenérzésük dacára. Ha úgy döntenénk, hogy egy cset-szolgáltatással bővítjük a céges alkalmazás vagy egy harmadik feles szolgáltatást integrálunk, győződjünk meg róla, hogy az egyaránt megfelel majd a fiatalabb és az idősebb munkavállalók igényeinek. A Slack egyik hátránya, hogy míg a technológiában jártas, fiatal alkalmazottak imádják, a többi generáció nem igazán érzi sajátjának. Mint ahogy azok sem, akik nem korai befogadói, hanem inkább a későn kapcsoló többséghez tartoznak.

 

2. Dropbox

[/spb_text_block] [spb_image image=”17564″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Típus: felhő-alapú adattárolás és fájl-megosztás

Mitől népszerű? Az Y-generáció számára a felhő-szolgáltatás az alap, a Dropbox pedig az egyszerű kezelőfelülettel és a zökkenőmentes szinkronizációval kiegészülve gyorsan belopta magát a szívekbe. Sikerült létrehozniuk egy olyan ideális kollaborációs eszközt, amely pontosan megfelel e generáció igényeinek. A Dropbox a fogyasztói piacon indult, de lassan beszivárgott a céges világba is, mivel a felhasználók egyre inkább igényelték, hogy a kedvenc alkalmazásukat a munkahelyen is használhassák. A szolgáltatásnak 500 millió regisztrált felhasználóija volt tavaly. A 18-24 éves irodai dolgozók 31 százaléka, a 25-31 évesek 24 százaléka használja, a 16 százalékos átlaghoz képest.

Miért jó vele dolgozni? A Dropbox Business-szel a szolgáltató komoly lépéseket tett a biztonság terén és az adminisztrációs lehetőségeket is bővítette. A Dropbox hagyományos erényei, a könnyű megosztás és kollaboráció alapkövetelmény egy korszerű munkahelyen, függetlenül attól, hogy a dolgozók mennyire ismerik az új technológiákat. A Dropbox a MS Office-szal is integrálható, ami simábbá teszi az átmenetet a hagyományos és az újszerű munkafolyamatok között.

Tanulság az alkalmazásfejlesztőknek: A felhő-alapú fáljmegosztás kötelező eleme minden üzleti applikációnak. De ahhoz, hogy maximálisan ki tudjuk használni, szükség van arra is, hogy könnyű legyen vele az együttműködés, és jól tudjon szinkronizálni a back-office adatbázisokkal.

 

3. Evernote

[/spb_text_block] [spb_image image=”17567″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Típus: jegyzetelés és produktivitás

Mitől népszerű? A jegyzeteléshez korábban két dologra volt szükség: papírra és kézírásra. Nos, egyik sem tartozik az Y-generáció kedvencei közé. Ezzel ellentétben az Evernote maga a jövő munkahelye: képes mindenfajta jegyzet vagy bármilyen más típusú dokumentum kezelésére. Plusz ezek mindig ugyanabban a formában, bármilyen eszközön elérhetők, az irodán kívül is. Ez kényelmes, és az Y-generáció imádja a kényelmet. A 2016-ig eltelt öt évben az Evernote felhasználói bázisa 34 millióról 200 millióra nőtt.

Miért jó vele dolgozni? Ha bárhol, bármikor lejegyezhetjük a munkával kapcsolatos ötleteinket, az elképesztő mértékben növeli a termelékenységet. Az Evernote tökéletesen alkalmas erre, mint ahogy receptek vagy számlák tárolására is – utóbbi jelentősen megkönnyíti a költségtérítések elszámolását. A szerkesztési lehetőség között szerepel az egy-klikkel kipipálható dobozka, amely bármilyen szöveget teendőlistává tud varázsolni.

Tanulság az alkalmazásfejlesztőknek: Míg a jegyzetelést minden applikációnak támogatnia kell, ugyanakkor arra is érdemes figyelni, hogy ne tegyük túl bonyolulttá. Végső soron a jegyzetek készítése egy egyszerű tevékenység, és a legjobb, ha ez így is marad.

 

4. Trello

[/spb_text_block] [spb_image image=”17570″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Típus: projekt-menedzsment

Mitől népszerű? Az Y-generáció rájött arra, hogy tulajdonképpen minden nagyobb életesemény: egy esküvő, álláskeresés, lakásvásárlás, partiszervezés felfogható úgy is, mint egy projekt. Ami közös bennük, hogy ezek a projektek eléggé komplexek, és nehéz követni őket a hagyományos eszközökkel. Egy egyszerű, de mégis vonzó kezelői felület képes elérni, hogy kevésbé nyomasztónak és könnyebben menedzselhetőnek találjuk ezeket a feladatokat. A Trello jelenleg 19 millió regisztrált usernél tart.

Miért jó vele dolgozni? Az Y-generációhoz tartozók szeretik azokat az alkalmazásokat, amelyek személyes és munka célokra egyaránt használhatók. A Trellót sokféleképpen lehet használni a teendőlisták helyett, illetve a cég különböző egységei közös projektjeinek menedzselésére. Ezen kívül a gyakran változó munkafolyamatok is jól strukturálhatók a segítségével. A megosztási lehetőségeknek köszönhetően nagyban támogatja a folyamatok átláthatóságát, ami szintén egy olyan érték, amelyet a fiatal munkavállalók értékelnek.

Tanulság az alkalmazásfejlesztőknek: A mai multitasking környezetbe egyre többször esik szó a fókuszálás szükségességéről és annak megfelelő módszereiről. Úgy tűnik, egyszerre több dologgal foglalkozni nem növeli úgy a termelékenységet, mint a fókuszálás. Egy tiszta és következetes felületen, valamint egy egyértelműen meghatározott (vagy újradefiniált) munkafolyamatban a dolgozók könnyen átláthatják és teljesíthetik feladataikat.

 

5. Toggl

[/spb_text_block] [spb_image image=”17573″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Típus: naplózás

Mitől népszerű? A naplózás egy sokszor szükségszerű tevékenység, ami nyűggé is válhat, de a Toggl-nak sikerült vonzónak és egyszerűnek láttatnia. Az, hogy sok ismert programmal, például táblázatkezelővel, projekt-menedzsment alkalmazással, vagy naptárral integrálható, népszerűvé teszi a kapcsolt szolgáltatások kedvelői körében.

Miért jó vele dolgozni? Mert csodát tesz az összegyűjtött adatokkal: a Toggl riportoló megoldásai méltán tehetik a munkahelyek kedvencévé. A személyes tevékenységek naplózásának is megvan a maga bája, de az igazi trükk az üzleti felhasználás, hiszen ez egy az egyben összekapcsolódik a nyereségességgel. Különösen kisebb csapatok esetében, ahol nincs HR-osztály, amely állandóan figyeli az alkalmazottakat, de a cég mégis szeretne biztos lenni a munkaidő optimális felhasználásában.

Tanulság az alkalmazásfejlesztőknek: Azok az alkalmazások, amelyek több platformon és eszközön is működnek, mindig széles körben népszerűvé tudnak válni, az ügyes riport-funkciók pedig a menedzserek szívének kedvesek.

 

+1 Workable

[/spb_text_block] [spb_image image=”17577″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Source: Workable

 

Típus: HR/Toborzás

Mitől népszerű? Ebben az alkalmazásban sok olyan funkció van, amelyet az Y-generáció értékel: letisztult kezelői felület, amely egy helyen tárolja az állásra jelentkezők összes adatát, és megkönnyíti a HR-esek számára az álláshirdetések publikálását és nyomon követését. A fiatal munkavállalók elvárják, hogy a HR-osztály is a legfrissebb technológiákat használja. A fiatal HR-esek pedig, akárcsak a jelentkezők, szeretik, ha a munkájukhoz szükséges információ bárhonnan hozzáférhető. A Workable segítségével kis befektetéssel több helyre is posztolható egy álláshirdetés, a közösségi funkciók pedig összekapcsolják a HR-csapatot, hogy megvitathassák a munkájukkal kapcsolatos ügyeket.

Miért jó vele dolgozni? A cégeknek ott kell lenniük, ahol a felhasználóik vannak. Ennek megfelelően, a HR-nek is ott kell lennie, ahol a potenciális jelöltek vannak, ez pedig a mobil tér. Egy jól megtervezett HR-alkalmazás mindkét fél számára azt az üzenetet közvetíti, hogy az adott cég egy modern munkahely, amely törődik az idejükkel, már az állásokra való jelentkezés során is.

Tanulság az alkalmazásfejlesztőknek: Akkor is, ha az alkalmazást főleg a cég dolgozói használják, érdemes észben tartani az ügyfelek elvárásait. Nézzünk az alkalmazásunkra az ügyfél szemszögéből: mely ponton kapcsolódnak be az app által lefedett munkafolyamatba? Közvetlenül fognak vele találkozni, például egy kérdőív kitöltése során, adategyeztetés miatt, vagy egy prezentáció révén? Vagy pedig azáltal fognak pozitív vagy negatív benyomásokat szerezni, ahogy az alkalmazottaink kezelik az applikációt? Bárhogy is van, gondoljuk rá, hogyan tehetjük jobbá mindenki számára az élményt.

 

Élvezze az egyszerűséget és a könnyű használatot: növelje alkalmazottai teljesítményét egy napokon belül bevezethető megoldással

[/spb_text_block]