Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a mobilitási büdzséből? 3 tipp banki értékesítési vezetőknek

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a mobilitási büdzséből? 3 tipp banki értékesítési vezetőknek

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A pénzügyi szolgáltatók kiélezett versenyében az új, innovatív megoldások, mint a mobilizáció, bizonyítottan versenyelőnyhöz juttatják a piaci szereplőket. Ugyanakkor ez nem olcsó mulatság, tehát fontos, hogy minél okosabban tervezzük meg a büdzsénket.

[/spb_text_block] [spb_image image=”17659″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A következő példákon keresztül bemutatjuk, hogyan lehet az erőforrások jobb elosztásával növelni az elkötelezettséget és sikerre vinni a banki értékesítési osztályok mobilitás-projektjeit.

 

Nézőpont-váltás

Képzeljük el, hogy cégünk, egy pénzügyi szolgáltató, rendelkezik digitális stratégiával, azon belül pedig szerepel a teljes alkalmazotti állomány mobilizációja. A mi feladatunk az, hogy mint az értékesítési osztály vezetője, adaptáljuk saját csapatunk munkafolyamatait egy mobil eszközön futtatandó célzott alkalmazás számára. Ehhez azonban szükségünk lesz speciális fizikai eszközökre, valamint mobil és asztali alkalmazásokra egyaránt. Hogyan biztosítsuk, hogy megfelelő arányban részesüljünk a büdzséből, de ne kérjünk túl sokat akkor, amikor a cégnek ilyen nagyságrendű költségekkel kell számolnia?

A médiabeszámolók szerint az óriási multinacionális vállalatok könnyedén elköltenek akár dollármilliárdokat is a digitalizációra. Ugyanakkor a Gartner nemrégiben publikált előrejelzése az IT-költésekről egy érdekes megállapítást is tartalmaz: szerintük igaz ugyan, hogy a cégek továbbra is áldoznak majd a digitális eszközökre és IT-szolgáltatásokra, ugyanakkor a politikai és gazdasági bizonytalanságok miatt korántsem annyit, amire mindenki számított. Az eszközökre szánt büdzsé összege megáll 589 milliárd dollárnál, a szolgáltatások büdzséje pedig mindössze 4,2 százalékkal nő idén.

Ahhoz, hogy biztosan elérjük közép- és hosszútávú céljainkat, érdemes a teljes technológiai büdzsé meghatározott százalékában megállapodni: így a különböző elemekre ténylegesen elköltött összeg könnyebben variálható aszerint, hogy hogyan fejlődnek más területek, például a back office, az adatbiztonság és -menedzsment, vagy bármi más. Egy nemzetközi cég odáig ment, hogy a teljes IT-büdzsé 30 százalékát dedikálta mobilitási és kollaborációs projektekre, 100 ezer munkavállalót érintő folyamatokra, és alapvető változásokat indított el az iparági versenyben az intuitív mobil vezérlőpult és a munkahelyi chat-ek bevezetésével.

 

A vezetők meggyőzése

A céges stratégia arra fókuszál, hogy megszüntesse a nem hatékony működéseket azáltal, hogy a dolgozók kezébe a fogyasztói technológiákhoz hasonló eszközöket ad. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy létrehoznak egy BYOD-szabályozást és könnyen kezelhető vállalati mobil applikációkat fejlesztenek a meglévő eszközökre.

Nem nehéz elképzelni, hogy egy ilyesfajta mobilizáció javára válik az értékesítői csapatnak, amikor terepre mennek, és jobb eredményeket is hoz. Viszont ha ez nem egy elszigetelt projekt, az nagyobb mozgásteret is biztosít az osztályszintű büdzsé tárgyalásakor is.

Kapcsolódjunk egy nagyobb folyamathoz: ha a legfelsőbb vezetés meg van győződve róla, hogy a cég digitalizációja szükséges, és erre elkülönítik a megfelelő anyagi forrásokat is, az egy nagy lehetőség az értékesítési osztály számára, hogy innovatív megoldások segítségével korszerűsítse a működését. Ezt egyfelől úgy lehet megtenni, hogy az osztályszintű büdzsé minden egyes elemét a céges stratégia valamely pontjára vonatkoztatják. Ha csúcsminőségű vállalati mobilitás-menedzsmentet választunk, az garantálja a lehető legbiztonságosabb működést a terepen dolgozók számára. Vagy, megfordítva az érvelést, az ügyfelek nagyobb elkötelezettsége, amely a megnövekedett reszponzivitásból adódik, igazolja egy igazán formabontó mobil alkalmazás költségeit.

 

Egy gyors győzelem

Amikor a projektünk költségeit elemeire bontjuk, jó tudni, hogy bár a digitális és mobil átállás több évnyi befektetést igényel, van arra is lehetőség, hogy egy gyors győzelemmel enyhítsük a kockázatok okozta szorongást.

Gondosan vizsgáljuk meg a mobilitási terv szokásos elemeit: aránylag ritkán fordul elő, hogy ugyanannyit költsünk hardver-beszerzésre, tanácsadásra, mobilitás-menedzsmentre, vagy kollaborációs eszközökre. Néhány ezek közül kiemelkedik majd, vagy amiatt, hogy kevesebbe kerül, vagy mert gyorsabban vagy nagyobb megtérülést hoz.

A példánkhoz visszatérve, az eszköz-beszerzésen való spórolásról nem lehet szó, hiszen a stratégia eleve arra épít, hogy az alkalmazottak a saját eszközeit fogják munkára. Ebből következően a menedzsment-szoftvereken sem lehet túl sokat spórolni. De mi van akkor, ha hamarabb tudjuk elkezdeni használni ezeket az eszközöket? Ez egyértelmű nyereség lenne a megtérülés szempontjából, és nagyobb esély a büdzsé elfogadtatására.

Térképezzük fel a piacot olyan készen kapható szoftver-megoldások szempontjából, amelyek a legvalószínűbben illeszkednek a működési folyamatainkhoz. Az egyedi fejlesztés nem csak több pénzbe, hanem több időbe is kerül, és ezek az áldozatok ritkán bizonyulnak indokoltnak a használat során. Már lehet találni olyan értésítőkre szabott, azonnal használatba vehető alkalmazásokat, amelyet még testre is lehet szabni, de nem olyan mértékben, hogy az lelassítaná a folyamatokat, ahelyett, hogy felgyorsítaná.

A megtakarításokra is érdemes fókuszálni: az értékesítés elég erős pozícióból indul, ha arról van szó, mennyit tud spórolni a papíralapúról a digitális folyamatokra való átállással, de ugyanez igaz a holtidő csökkentésére is, amely a terepen dolgozók mobilizálásából fakad. Az is ide tartozik, hogy ha a szoftvert jól választják ki (lásd fent), és a csapat hamar el tudja kezdeni használni, akkor a betanítás költségei is elhanyagolhatóak.

 

Élvezze az egyszerűséget és a könnyű használatot: növelje alkalmazottai teljesítményét egy napokon belül bevezethető megoldással

[/spb_text_block]