Mobil megoldások biztosítóknak: A megfelelő válasz a kihívásokra

Mobil megoldások biztosítóknak: A megfelelő válasz a kihívásokra

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Három fő terület van, ahol a mobil megoldások valódi válaszokat adnak a biztosítási iparág aktuális kihívásaira – nézzük ezeket részletesen!

[/spb_text_block] [spb_image image=”17704″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Értékesítés: értékteremtő technológia

A biztosítótársaságok világszerte küzdenek azzal, hogy a lehető legtöbb üzletet üssék nyélbe a lehető legrövidebb idő alatt, miközben élesedik a verseny a technológiai cégek piacon való megjelenésével. Ezek amellett, hogy egyre nagyobb árcsökkenést generálnak, a biztosítás-vásárlás egész folyamatát egyszerűbbé teszik – ami ismét csak fenyegető a lomha procedúrákhoz ragaszkodó szolgáltatók számára.

A hagyományos biztosítóknak fel kell zárkózniuk ehhez a trendhez, és a mobil alkalmazások képesek arra, hogy enyhítsék a rajtuk lévő nyomást. Az ügyfelek számára készített appok megfelelnek a mai tudatos vásárlói igényeknek, amelyek szerint a szerződéskötés gyors, átlátható, és több interakcióval jár a szolgáltató részéről, akkor is ha az az interakció virtuális, mint amilyen például egy 24 órás ügyfélszolgálat.

Ha mégis személyes kapcsolatra van szükség az üzletkötővel, az alkalmazottaknak szánt appok a legmegfelelőbbek, hiszen számos módon támogathatják az értékesítési folyamatot. Az adatokhoz való állandó és mobil hozzáférés ezekkel nem okoz problémát, így az ügynökök valós időben használhatják őket érvelésük alátámasztására, amikor az ügyfelekkel találkoznak.

Egy tablettel felszerelve az ügynök teljesen szabad kezet adhat az ügyfélnek az árkalkulációban, automata árajánlatok segítségével, ugyanakkor részletes prezentációkat is mutathat vagy tanácsot adhat a kritikus döntési helyzetekben az adatbázis tényeivel alátámasztva.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a mobil alkalmazások az irodai kollégák számára is hasznosak: míg az ügynök úton van, kritikus üzleti információkkal tudja ellátni az egész csapatot az ügyfelekről és a szerződésekről, mint például árajánlatok vagy a preferenciák. A vezetők pedig valós időben, az ügyféllel való beszélgetés megzavarása nélkül tudnak kommunikálni a terepen lévőkkel, könnyen használható felületeken keresztül, és felhívhatják a figyelmet a keresztértékesítési lehetőségekre is.

 

Kárbecslés: ügyintézés, nem bonyolítás

A kárbecslés a biztosítótársaságok egyik legfontosabb tevékenysége, és tipikusan terepmunka. Hagyományosan ez egy papíralapú folyamat, amely nagyon sok helyen elcsúszhat, főleg a papíralapú dokumentumok mozgatásának lassúsága és a manuális adatbevitel miatt.

A digitális átalakulás ugyanakkor nem hagyta érintetlenül ezt az iparágat sem, és a papíralapú munkafolyamatok helyét lassan digitálisak veszik át, ideális esetben rögtön mobilon. Egyes cégek még ennél is tovább mennek, és az egyre több hálózatba kötött eszköz, a dolgok internetének kapacitásait kihasználva helyben, automata kármenedzsment-szolgáltatást is nyújtanak.

A mobil eszközök és a könnyen használható appok segítségével maximalizálni lehet a korosodó kárbecslők teljesítményét, ugyanakkor új, technológia-tudatos tehetségeket is meg lehet nyerni a szakmának.

A mobil alkalmazások pillanatokon belül kezelni tudják az alacsony kockázatú kárigény-felmérő űrlapokat, és megfelelő információval látják el az ügynököket az ügyfélről, hasznos tippeket adnak a reális kárigények felméréséhez, megbecslik a javítás költségeit, vagy felhívják a figyelmet a vonatkozó jogszabályokra.

Az egyszerűsödő napi munkafolyamat vonzóvá teheti a mobil appot az ügynökök számára, növeli elkötelezettségüket és lojalitásukat, különösen akkor, ha a felület felhasználó-barát és  a használat mindössze minimális betanítást igényel.

A becslés adatainak valós idejű bevitelével a kártérítési igényeket akár már a következő nap rendezni tudják a biztosítók, akár 40 százalékkal csökkentve így a szokásos várakozási időt, és növelve az elkötelezettséget az ügyféloldalon.

 

Értékbecslés: szinkronban a változó körülményekkel

A biztosítási piac ingatlan-szakága is kísérletezik már azzal, hogy folyamatait mobilizálja, és ezáltal kielégítse az ügyfelek megváltozott igényeit.

A gyakran változó jogszabályi és piaci környezet egy fenntartható megoldást követel meg azoktól, akik versenyben kívánnak maradni. A folyamatok időtartamának és költségeinek csökkentésével a biztosítók behozhatják, amit elvesztettek az árversenyben.

Az ingatlan-értékbecslés során a leghasznosabb alighanem egy olyan alkalmazás, amely azáltal segíti az értékbecslőt, hogy szinkronizálja az ingatlannal kapcsolatos összes információt, függetlenül attól, hogy azokat a helyszínen vagy az irodában töltötték fel az adatbázisba. A szakemberek vázlatokat vagy fotókat is mellékelhetnek az ingatlanhoz. Néhány alkalmazás arra is képes, hogy tervrajzokat hordozható formátumba konvertáljon és a felhőben tárolja a könnyű hozzáférés érdekében.

A valósidejű hozzáférés az ingatlan-specifikus adatokhoz a professzionalizmus üzenetét közvetíti az ügyfél számára. A mobil alkalmazásokat révén az ügynök pedig az eddig kieső időt is hasznosan töltheti, így termelékenysége nő, és valódi értéket ad a folyamathoz különösebb extra erőfeszítés nélkül.

Egy olyan alkalmazott számára, aki állandóan úton van, a kilométer-elszámolás vagy az egyéb költségek papírmentes követése is olyan funkció, amely nagy jelentőségű lehet. Ezek a digitális dokumentumok ugyanúgy hozzácsatolhatók a jelentésekhez, az irodában dolgozó kollégák pedig sokkal hatékonyabban tudják őket kezelni, mint a papíralapú megoldásokat.

 

Ismerje meg, hogy a világ egyik vezető biztosítója, az Aegon Group, hogyan mobilizálta üzleti folyamatait a SCOLVO segítségével

[/spb_text_block]