6 pont, ahol a mobil kiskereskedelmi appok segíthetnek

6 pont, ahol a mobil kiskereskedelmi appok segíthetnek

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A kiskereskedelmi felhasználásra szánt mobil alkalmazások már túl vannak azon a fejlődési fázison, amikor csak az egyéni vásárlók használják ezeket. Számos megoldás érhető el az üzleti partnerek számára is, akik B2B eladásaikat akarják növelni, vagy az alkalmazottaknak, hogy hatékonyabban dolgozhassanak az irodán kívül is.

[/spb_text_block] [spb_image image=”17745″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Az online és offline csatornák közti kapcsolódás lehetőségét kínáló vásárló-oldali appok már meggyőzték előnyeikről a kiskereskedőket. Ezek az alkalmazások aztán valósággal letarolták a fogyasztói piacot: manapság a vásárlók 37 százalékának több, mint hat ilyen van a telefonjára töltve.

Valószínű, hogy Ön is jópár ilyen appot ismer, akár mint vásárló, akár mint szakmabeli, aki technológiai szempontból érdeklődik az iparág iránt. De a történet ennél többről szól: a mindenható vásárló óhajainak kiszolgálása érdekében a kiskereskedőknek innovatív megoldásokat kell találniuk, és további lehetőségeket arra, hogy háttér-folyamataikat optimalizálják.

 

B2B appok a kiskereskedelemben

Az üzleti ügyfelek elvárásai nem kevésbé magasak, mint a hétköznapi vásárlóké: mindketten a problémamentes vásárlás élményére vágynak. Így a célzott mobil app fejlesztéséhez is ezt a megközelítést érdemes alkalmazni, és a folyamat, amelyet leképez, is nagyon hasonló kell, hogy legyen. Már 2015-ben a B2B fókuszú cégek kétharmada állította, hogy ügyfelei számára kínált mobil applikációja az elsődleges marketing taktika része, ahogy a Regalix Research felméréséből is kiderül.

Ami viszont különbözik, az a fókusz: a termelékenység és a hatékonyság az üzleti ügyfelek esetén hangsúlyosabb, mivel ezek közvetlenül hatnak a teljesítményre, míg a privát ügyfeleknek ilyesmivel nem kell foglalkozniuk. A B2B vásárlók 75% százaléka már ma is használja mobil eszközét a beszerzés valamely pontján, és mivel a fogyasztói technológia ebben a szegmensben is teret nyer, lényeges, hogy ez a közönség megtalálja a számítását, és javíthassa üzleti mutatóit a mobilitás segítségével.

 

Optimalizációs pontok:

  • Vásárlás előtti tájékozódás

Egy mobil alkalmazás nagyon hatékony eszköz arra, hogy a vásárlók megtalálják, amit keresnek. Ha az e-commerce tartalmat egy cég újratervezi és minden csatornára következetesen optimalizálja, akkor a B2B vásárlók könnyen és gyorsan beazonosíthatják az egyes termékeket, vagy több információt szerezhetnek azokról. A mobil arra is jó, hogy helyi szolgáltatásokat ajánljon, így az ügyfelek bármel helyszínen megtalálhatják az ott elérhető termékeket.

  • Üzleti hatékonyság-növelés

A B2B vásárlók általában rengeteg terméket kezelnek egyszerre, hiszen nagy tételben vásárolnak, vagy küldenek vissza egyes darabot. Ahhoz, hogy ez simán menjen, sokat tehet hozzá egy mobil alkalmazás. A sikeres appokban csak azok a funkciók találhatók, amelyek ezt a folyamatot zökkenőmentessé teszik, mint amilyen a tömeges vásárlás, a rendelés-módosítás, raktárkészlet-ellenőrzés, árucikk-visszaküldés, a vonatkozó dokumentumokhoz, például számlákhoz, pedig egyszerű hozzáférést biztosítanak. Az élmény tovább fokozható a biztonságos mobil fizetési megoldások használatával.

  • Vásárlás utáni ügyintézés

Minden kiskereskedő tisztában van azzal, hogy a vásárlás nem jelenti az üzleti kapcsolat végét. Ha a mobil appon keresztül egyszerűen fel lehet venni a kapcsolatot az ügyfélközponttal, az eladók egyszerűen megoldhatják ügyfeleik problémáit, anélkül, hogy újabbakat okoznának. Akkor is, ha nincs baj, amit orvosolni kell, hasznos lehet a vásárlási előzményekkel kapcsolatos, vagy más egyéb statisztikák megosztása a vevővel azáltal, hogy a mobil appot egyes adatbázisokkal összekapcsoljuk.

 

B2E appok a kiskereskedelemben

A hatékonyság nem csak a vevő, hanem a kiskereskedő számára is fontos. Ahhoz, hogy a terepen dolgozók vagy az értékesítő csapatok szintet léphessenek, a cégek mobil eszközökkel és dedikált vállalati alkalmazásokkal látják el őket.

 

Optimalizációs pontok:

  • Értékesítés-menedzsment

Egy olyan munkahelyen, ahol tipikusan nehéz a számítógépekhez vagy hagyományos munkaállomásokhoz való hozzáférés, egy mobil alkalmazás segítségével könnyebben menedzselhetők az eladók. Egy kiskereskedelmi folyamatokra optimalizált applikációval az üzletvezetők felügyelhetik, mérhetik, és növelhetik a csapatuk teljesítményét, például úgy, hogy finomhangolják a folyamatokat, vagy jobban osztják el a feladatokat. Push üzenetekben tájékoztathatják például a dolgozókat arról, hogy mely műszakban kell dolgozniuk, vagy milyen feladatok várnak rájuk. A mobil app az új munkatársak betanítását is könnyebbé és gyorsabbá teheti, ha az alapvető tudnivalókat ezen keresztül osztja meg a cég. A mobil eszközök a bolthálózatok menedzsereit az üzletágak vagy márkák közti kollaborációban támogatják.

  • Bolti ellenőrzés

A boltellenőrök a kiskereskedelem terepmunkásai, és mint ilyenek, a legnyilvánvalóbb célpontjai a mobil projekteknek. Egy üzleti mobil eszközzel valós idejű adatokat tölthetnek fel a keresletről és kínálatról, ellenőrizhetik az aktuális raktárkészletet, és visszajelzést adhatnak az egyes boltok teljesíményéről a minőség-biztosítás számára. A backend-integráció pedig lehetővé teszi, hogy versenytárs-elemzést is végezzenek.

  • Ellátásilánc-optimalizálás

A vállalati adatokhoz való, a felhasználó tartózkodási helyétől független hozzáféréssel az ellátási lánc működésének hatékonysága növekedhet, és az egész folyamat lerövidülhet. A valós idejű raktárkészlet-információ segíti a cégeket a kiszállítás és a raktározás jobb megtervezésében, a naprakész termékinformáció pedig növeli az egész ellátási lánc rugalmasságát. A vásárlói visszajelzések is azonnal megjelenhetnek a felhasználó készülékén, és az esetleges problémák azonnal kezelhetők.

 

Az Ön ügyfelei is élvezhetik a vállalati mobilitásban rejlő előnyöket, méghozzá komplikációk nélkül – csatlakozzon a SCOLVO közösségéhez még ma!

[/spb_text_block]