3 terület, ahol a mobilitás elősegíti a fenntarthatóságot

3 terület, ahol a mobilitás elősegíti a fenntarthatóságot

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A mobilitás és a fenntarthatóság két olyan trend, amelyek kölcsönösen segítik egymást, ha az a cél, hogy a meglévő erőforrásokat hatékonyabban menedzseljük. Egy vállalati mobil megoldás hozzájárul, hogy megóvja, vagy csak takarékosan használja ezeket az erőforrásokat, legalább három területen.

[/spb_text_block] [spb_image image=”17599″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Mi úgy látjuk, a mobilitás a következő területeken van hatással a fenntarthatóságra:

1. Csökkenti vagy helyettesíti a papír használatát

A papírral spórolni, illetve azt újrahasznosítani mostanra már sokunknak a kisujjában van. De amikor üzletről van szó, óvatosabbá válunk, és nyomtatott, lefűzött dokumentumoktól reméljük biztonságérzetünk növekedését.

De iparágtól, vagy a digitális transzformáció aktuális szintjétől függetlenül, a cégünk tökéletesen megfelelhet az előírásoknak akkor is, ha a számlázás és a dokumentáció, valamint ezek tárolása elektronikusan történik.

Más szóval, a papírmentes iroda elérhető, és az üzleti előnyök egyre inkább a zöld megoldások felé hajtják a cégeket. Bár a teljes papírmentesség még csak a vállalatok 3 százalékának a realitása, további 33 százalék komoly lépéseket tett ebbe az irányba és majdnem papírmentessé tette működését, 16 százalék pedig aktívan vizsgálja a további alternatívákat a papírhasználat csökkentésére.

Ha pedig van digitális megoldás, miért ne lehetne mobil megoldás?

A mobil alkalmazás-bevezetés egyik “mellékhatása” lehet, hogy újra kell gondolni az üzleti folyamatokat és működéseket. Valóban szükség van arra, hogy az emberek papír dokumentumokat nyomtassanak, másoljanak, és osszanak szét?

A válasz általában nem: a bitekkel és bájtokkal ellentétben a papír szűkös természeti erőforrások felhasználásával készül, ezért a legjobb mód a spórolásra, ha teljesen kiiktatjuk az üzleti folyamatokból. Nem beszélve arról, hogy a digitális adatok tárolása is olcsóbb, és keresni is könnyebb egy ilyen adatbázisban.

 

Jobban osztja el az erőforrásokat

Egy mobil alkalmazás nem csak spórolni tud az erőforrásokkal, hanem abban is segíthet, hogy jobban osszuk el azt, ami mégiscsak szükséges a munka elvégzéséhez.

Az egyik módszer, amivel ezt eléri, a valós idejű adat-továbbítás: a jól hangzó kifejezés mögött ott lehet a legnaprakészebb információ a terepen dolgozók helyzetéről, az értékesítési aktivitás alakulásáról, vagy egy adott termékre vonatkozó raktárkészletről.

Egy mobil applikáció segítségével a menedzserek az aktuális igényekhez igazíthatják a munkaerő beosztását, vagy akkor is végeztethetnek velük feladatokat, amikor azok úton vannak. Az erőforrások hatékonyabb elosztása akár 34 százalékkal is növelheti a termelékenységet. Eközben például egy átlagon felül reszponszív értékesítő csapat például felgyorsíthatja az értékesítési ciklust úgy, hogy az ügyfelek is elégedettebbek lesznek. Egy Adobe-kutatás szerint az amerikai értékesítési vezetők 86 százaléka hisz abban, hogy a digitálsi eszközök javítják a munkavégzés eredményességét.

 

Segít a minőségi adatgyűjtésben és hatásfelmérésben

Ahhoz, hogy a fenntarthatóbb működéshez szükséges új eszközöket bevezessék, a cégeknek adatokra van szükségük a megfelelő módszerek kiválasztásához és hogy lássák, milyen tevékenységek hoztak tényleges javulást ezeken a területeken.

A mobil alkalmazások legnagyobb haszna a valós idejű, minőségi adatgyűjtés: ha a helyszínen rögzítik az adatokat, akkor nagyobb az esélye, hogy ezek korrektül tükrözik az adott helyzetet, csökkentik az emberi hibák lehetőségét, és szabványosabb környezetet teremtenek az adatok elemzéséhez.

Gondoljunk egy értékesítési szituációra: ha az ügynök a mobil eszközön tud bemutatni és az ügyféllel kitöltetni egy kérdőívet, akkor segíthet a felmerülő kérdések megválaszolásában, és biztos lehet benne, hogy a dokumentum teljesen ki van töltve, mielőtt elküldik. A mobil appok arra is alkalmasak, hogy az ügyfelek adatait helyben frissítsük, ami egyre fontosabbá válik: a kiskereskedelemben dolgozó vállalkozások 90 százaléka véli úgy, hogy 2020-ra az értékesítési döntések többsége ezeken alapul majd.

 

A fenntartható gyakorlatok és alapelvek tehát számos területen vannak pozitív hatással az üzleti működésre, és ezek mindegyike tovább fokozható egy vállalati mobil alkalmazás segítségével.

[/spb_text_block]