4 kihívás a vállalati mobilitásban 2017-ben

4 kihívás a vállalati mobilitásban 2017-ben

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Világszerte egyre több céghez jut el az üzenet, hogy a digitalizáció és a mobilizáció elkerülhetetlen, mi pedig üdvözöljük azokat a nagyléptékű változásokat, amit ez magával hoz. Természetesen az út kihívásokkal teli, de minél felkészültebb valaki, annál nagyobb az esélye, hogy sikeresen használhatja ki az új technológiák előnyeit.

[/spb_text_block] [spb_image image=”17772″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Első kihívás: Sebesség

Most, amikor a korai befogadók már leléptek a színről, ideje minden más vállalkozásnak is elköteleznie magát a digitalizáció mellett. Egy tavalyi McKinsey felmérés adatai szerint egyes iparágak kiemelkedőek ezen a téren, és itt nem is annyira az adatvagyon digitalizálására kell gondolni, mint inkább a digitális folyamatok és interakciók gyorsabb kialakítására és nagyobb létszámú digitális munkaerő alkalmazására.

Nem meglepő módon az egyik ilyen vezető iparág a technológiai, de a média, a pénzügyi szektor, és a professzionális szolgáltató szegmens szintén az élvonalban van. Az itt működő cégek munkaereje 13-szor elkötelezettebb a digitális technológiák iránt, vagyis ennyivel több esélyük van arra, hogy a termelékenységét ezen eszközök által javítsák.

A cégek nem csak digitalizálnak, hanem sokan a mobil megoldások elsőségében is hisznek. Vagyis az új munkafolyamatokat elsőként mobilra adaptálják. Ez a trend viszont azt hozza magával, hogy sokkal több mobil alkalmazásra van szükség (a piac ezen szegmense várhatóan öt éven belül duplájára nő), ezért a fejlesztési ciklusoknak is gyorsabbnak kell lenniük. Azok a folyamatok, amelyeket nem lehet mobilizálni, még mindig automatizálhatók.

Második kihívás: Biztonság

Ahol érzékeny adatok keletkeznek, ott mindig lesz esélye egy külső támadásnak. Szerencsére nem csak a bűnözők eszköztára fejlődik. Azok a mobil eszközök, amelyekkel üzletileg kritikus információhoz lehet hozzáférni, két módon is védhetők: egy vállalati mobilitás-menedzsment (EMM) eszközzel, vagy pedig az egyes eszközök védelmével, esetleg a kettő kombinációjával. Választhatunk, hogy melyik passzol a legjobban a cégünkhöz, de homokba dugni a fejünket biztosan nem érdemes. Egy mobil adatlopás akár 26 millió dollárjába is kerülhet a cégnek.

Harmadik kihívás: Új eszközök

Nincs értelme küzdeni ellene: az alkalmazottak így is, úgy is behozzák majd saját személyes eszközeiket (mobilokat, tableteket, és egyre több hordható eszközt) a munkahelyre, ugyanakkor a következő pár évben ez már a legkisebb problémának fog számítani. A tárgyak internete (IoT) sokkal nagyobb volumenű kihívás elé állítja a cégeket: a várhatóan 30 milliárd hálózatba kötött eszköznek is szüksége lesz megfelelő üzleti alkalmazásokra, akárcsak a többinek. És ahhoz, hogy a kontroll továbbra is nálunk maradjon, komplex platformokra és egy erős kiszolgáló infrastruktúrára is szükség lesz.

A technológiai kihíváson túl arra is szükség lesz, hogy ezeknek az eszközöknek megfelelő helyet találjunk a vállalati folyamatokban. Jó hír, hogy ha ez sikerül, akkor jutalmul még nagyobb termelékenység-növekedésre és még több költségcsökkenésre számíthatunk.

Negyedik kihívás: Új felhasználói elvárások

Azoknak a felhasználóknak, akik a digitális korral együtt nőttek fel (ma már a munkavállalók többsége ide tartozik), komolyabbak az elvárásaik a digitális eszközökkel szemben – náluk már csak a digitális bennszülött generáció igényesebb. Nem véletlen, hogy az utóbbiak munkavállaló korba érése elég nagy sokkot okozott, hiszen egyre több eszközhöz vártak el hozzáférést, az eszközöktől pedig egyre több funkciót, de ami még ennél is fontosabb, problémamentes felhasználói élményt.

 

Tudjon meg többet arról, hogyan előzheti meg a vállalati mobilizáció kudarcát: töltse le angol nyelvű tanulmányunkat!

[/spb_text_block]