Miért van szükség mobil appokra a termelékenység növeléséhez?

Miért van szükség mobil appokra a termelékenység növeléséhez?

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Úgy tűnik, hogy ebben a világban, amely a teljes mobilizáció felé halad, a cégek elkezdték hozzászoktatni magukat a gondolathoz, hogy a termelékenység növekedése mobil üzleti applikációk révén is megvalósulhat. Ezt jól mutatja az az adat, hogy akik támogatják a mobil technológiák térnyerését (az alkalmazottak közlése szerint), többek között 34% százalékkal hatékonyabban tudnak dolgozni, és ezt a növekedést a következő négy faktor segíti leginkább elő:

[/spb_text_block] [spb_image image=”17832″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Jobb felhasználói élmény

Azokat egyszerű és intuitív kezelő felülettel rendelkező appokat, amelyek egy hatékony munkafolyamatot adaptálnak mobilra (vagyis például nincs szükség dupla adatbevitelre), sokkal gyakrabban használják az alkalmazottak, ezáltal tehát több munkát tudnak elvégezni. Másfelől a mobil appok alapértelmezésben földrajzi helytől független munkavégzést tesznek lehetővé, ha azonban ez nem társul könnyű használattal, akkor hamar redundánssá válhatnak. Egy Forrester-tanulmány válaszadói közül 64% mondta azt, hogy azért nem használja a céges applikációt, mert rossz a felhasználói élmény.

Amikor bonyolult üzleti folyamatokat próbálunk néhány ujjmozdulatra redukálni, az az információ megtalálását és megosztását is segíti. A dolgozók már hozzászoktak a fogyasztói appok szépen kidolgozott felületeihez, amikor személyes kérdéseikre keresnek választ, és egy hasonló élmény pedig lehetővé teszi nekik, hogy a céges appot az első perctől fogva tudják használni, így drasztikusan lerövidítve vagy teljesen feleslegessé téve a betanulási folyamatot.

Rugalmasság, együttműködés és idő

Egy mobil applikáció legnyilvánvalóbb előnye, hogy nagyobb rugalmasságot biztosít a dolgozók számára. Ha megszabadulnak a kötött munkaidőtől, akkor a saját bioritmusukhoz alkalmazkodva a legjobb teljesítményüket nyújthatják, ami az egész cég teljesítményét is javítja. A Vodafone nemrégiben végzett felmérése szerint a cégek 83%-ánál növekedett a hatékonyság a rugalmas munkaszabályozásnak köszönhetően.

A céges közösségi alkalmazások és más csatornák használatával a dolgozók könnyen tájékoztathatják vagy akár tovább is képezhetik egymást a jobb teljesítmény érdekében. Ez az együttműködési forma pedig a mobil csatornán is működik. Ennek egyik oka, hogy mivel bizonyítottan hatékony az egymástól távol dolgozók összekötésében, azok mindannyian hozzájárulhatnak tudásukkal egy probléma megoldásához, amikor arra leginkább szükség van, méghozzá újfajta vizuális eszközök segítségével is.

A mobil appok akkor is növelik a hatékonyságot, amikor a munkatársak a terepen ügyfeleket próbálnak szerezni: a lehetséges ügyfelek vagy megrendelések adatainak valós idejű bevitelével meggyorsítható az üzletkötési folyamat.

Céges adatokhoz való hozzáférés

Az adatbevitel csak az egyenlet egyik oldala – a bárhol, bármikor elérhető hozzáférés legalább legalább ennyire fontos. A mobil üzleti applikációk segítenek a cégeknek abban, hogy adataik jobb menedzselésével kihozzák azokból a maximumot.

Ha mindenki ugyanahhoz az adathalmazhoz fér hozzá, függetlenül attól, hogy az irodában van-e, vagy sem, az radikálisan növeli a hatékonyságot és a termelékenységet. Egy jó példa erre a raktárkészlet ellenőrzése az üzletkötés lezárára előtt, de tudni a legfrissebb akciókról, vagy egy termék visszahívásáról ugyanúgy létfontosságú az üzlethez.

Több megtakarítás

Beszéljünk végre az üzletről! Ahhoz, hogy egy új mobil eszközt a termelékenység növelése szempontjából figyelembe vegyünk, annak bizonyítania kell, hogy a termelékenység növekedése az üzleti eredmény növekedésével is jár. Ez megjelenhet úgy is, mint időbeli, vagy úgy is, mint pénzbeli megtakarítás a szervezet számára.

Az emberi erőforrások jobb kihasználása a mobil appok révén, például a manuális folyamatok mobillá alakítása, jelentős költségmegtakarítással jár a legtöbb cégben, ahogy ezt egy friss mobil app-használatról szóló kérdőív eredményei is alátámasztották. Ha ehhez még hozzávesszük a zökkenőmentesebb üzleti folyamatokat, és hogy a szükséges információ gyorsabban megtalálhatóvá válik, még több munkaidő spórolható meg.

[/spb_text_block]