Hogyan érjük el mobilizációs céljainkat?

Hogyan érjük el mobilizációs céljainkat?

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A felhasználók előtérbe helyezése a használhatóság, olvashatóság és következetesség mindenkori szem előtt tartásával minden mobil fejlesztés alapja. Az eredmény: egy gazdag felhasználói élmény, amely a dolgozókat elkötelezetté teszi.

Friss tanulmányunkban (10 trükk a vállalati mobilizációs folyamat kudarcainak megelőzésére) felsorakoztattuk azokat a jó és rossz lépéseket, amelyek segítenek kijelölni az utat egy sikeres alkalmazás felé.

Az alábbi lista használatával biztosíthatja, hogy felhasználói számára nagyszerű felületet fejleszt, és ezáltal sikerre viszi a vállalati mobilizációs folyamatot:

[/spb_text_block] [spb_image image=”17903″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

1. TERVEZÉS: MOBILRA OPTIMALIZÁLT?

A munkafolyamat mobil munkavégzésre optimalizált, és a valós idejű adatszolgáltatásra alkalmas. Elősegíti az elektronikus adatátvitelt, valamint az üzleti intelligencia és az automatizmusok használatát, a vállalati adatvagyonra alapozva.

Extra tipp: egy erős keresőmotor.

2. CÉLCSOPORT TARGETÁLÁS: BEVONTA  A FELHASZNÁLÓKAT?

A tervezéstől a bevezetésig, az alkalmazás felhasználói be lettek vonva a folyamatba, és visszajelzéseiket figyelembe vették. Nem csak a jelen változatra, hanem a jövőbeli fejlesztésekre is figyelemmel voltak, beleértve a később szükségessé váló funkciókat.

Extra tipp: terepfelmérés és négyszemközti interjúk.

3. ESZKÖZHÖZ VALÓ ADAPTÁLÁS: TÁMOGATJA A HATÉKONYSÁGOT ÉS A TERMELÉKENYSÉGET?

A fejlesztés alapját ismerős funkciók képezik, így azonnali sikerélményt nyújt, ugyanakkor minden egyszerűbb és mobilra adaptált, ezáltal plusz értéket hoz létre. Ez az a pont, ahol el kell dönteni, hogy natív vagy webes alkalmazást fejlesztünk – esetleg hibridet.

Extra tipp: egy vagy két megkülönböztető funkció elegendő.

4. SZÜKSÉGES ÉS ELÉGSÉGES FUNKCIÓKÉSZLET: KÖNNYEN TANULHATÓ?

Csak azok a funkciók kerültek az applikációba, amelyek feltétlen szükségesek a mobil munkavégzéshez, és azok egyértelműen rendszerezettek és intuitív navigációt tesznek lehetővé.

Extra tipp: a legfontosabb funkciók minden navigációs menüben megjelenhetnek.

5. ÉLMÉNYSZERŰ: ELÉG VONZÓ AZ APP?

Az alkalmazás dizájnja alaposan kidolgozott, szerethető, a dolgozók örömmel használják.

Extra tipp: megpróbálhat néhány munkafolyamatot játékos formában leképezni.

6. MINDEN FELHASZNÁLÓI CSOPORTNAK MEGFELELŐ?

Támogatja és elkötelezi az ügyféloldalon dolgozókat, az IT-nak megspórolja a betanítást és a karbantartást; a menedzsmentet a hatékonyság növelése révén segíti. Ebben a fázisban újból leellenőrizheti, hogy a kifejlesztett megoldás valóban minden felhasználói csoport érdekeit szolgálja-e.

Extra tipp: kezdje a terepmunkásokkal.

7. IPARÁG-SPECIFIKUS?

Nagyobb hangsúlyt helyez az ügyféloldali elemekre, amennyiben ez szükséges az Ön iparágában, viszont a belső folyamatokra koncentrál akkor, ha ez a relevánsabb. Az alkalmazás még jobban támogatja a termelékenység növelését, ha kombinálja a mobil munkavégzés előnyeit és a szakma számára releváns funkciókat.

Extra tipp: tájékozódjon az iparági legjobb gyakorlatokról, hogy maximálisan növelhesse cége termelékenységet.

8. APPLIKÁCIÓ IGAZíTÁSA A KÖRNYEZETI KÖRÜLMÉNYEKHEZ: KÖNNYÜ AZ ADATBEVITEL?

Az adatbevitel, például az adatlapok kitöltése esetén, a kisebb képernyőhöz és az eltérő, érintésalapú adatbeviteli módszerekhez igazodik. A fizikai környezetet, mint például a terep sajátosságait, szintén figyelembe veszi.

Extra tipp: tegye a 4-5 leggyakrabban használt funkciót a kezdőképernyőre.

Az egyes fejlesztői platformok instrukcióit követve, sztenderd elemeket használtunk, amelyeket a felhasználók könnyen felismernek, így kompetensnek és magabiztosnak érezhetik magukat. Extra tipp: a testreszabott értesítések tovább növelhetik az elköteleződést.

9. KÖNNYŰ HASZNÁLAT: MINDENRŐL ADUNK VISSZAJELZÉST?

Ha a felhasználó mindig kap visszajelzést arról, amit éppen csinál, az sokat segít neki felismerni a hibás lépéseket, a fejlődést, vagy felfedezni ismeretlen funkciókat.

Extra tipp: amellett, hogy mindenütt jelen van, a visszajelzésnek a lehető leggyorsabbnak is kell lennie.

 

Hasznosnak találta ezt a listát? Töltse le PDF-formátumban, hogy a legfontosabb lépések mindig szem előtt legyenek!

[/spb_text_block]