Üzleti mobil alkalmazás-fejlesztés, háromféleképpen

Üzleti mobil alkalmazás-fejlesztés, háromféleképpen

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A vállalati mobilitás-eszközök fejlődése eljutott arra a pontra, amikor valóban könnyebbé tudják tenni a munkát, méghozzá a folyamatok egyszerűsítése révén. Talán már Ön is meggyőződött róla, hogy a cégének is érdemes beállnia ebbe a sorba, de még fél magától a fejlesztési folyamattól, amely mindennek tűnik, csak egyszerűnek nem.

Először is, hogyan tudja eldönteni, kiben bízzon, ha fejlesztésről van szó? A jó hír, hogy többféle megközelítés létezik, és az egyik remélhetőleg elég egyszerű ahhoz hogy megbirkózzon vele. Az alábbi kis útmutatóval segítünk megtalálni Önnek a helyzetéhez illő megoldást.

[/spb_text_block] [spb_image image=”17822″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Mobil platform-szolgáltatók

Mikor válassza ezt a megoldást?

  • Ha egy komplex és specifikus folyamatot szeretne mobilra átültetni,
  • Ha a felhasználói felületet maximális testre szabását igényli,
  • Ha hajlandó bőséges erőforrásokat (időt, munkaerőt, pénzt) szánni erre a projektre.

A mobil platform-szolgáltató ideális megoldás lehet abban az esetben ha Önnek nagyon speciális applikációra van szüksége, és megvan házon belül az ennek felépítéséhez szükséges tudás is. A platform-szolgáltató úgy tud segíteni a speciális applikáció fejlesztésében, hogy modulokat vagy az alkalmazás-fejlesztés más, pontosan meghatározott elemét teszi hozzá az egészhez.

Bizonyos esetekben Ön kiválaszthat néhány alapvető funkciót is, amelyet be szeretne építeni. De sokkal gyakoribb, hogy a kapott platformra saját erőből kell a funkciókat ráfejleszteni, illetve a felhasználói felületet testre szabni, hogy pontosan olyan legyen, amilyet szeretnének.

Szoftvercégek

Mikor válassza ezt a megoldást?

  • Ha meg van elégedve az ERP megoldásával, de szeretne mobil hozzáférést is ahhoz,
  • Ha van egy mainstream szoftvere, amihez a mobil megoldás is jár.

Ha az Ön cége már elkötelezte magát valamelyik nagy ERP-szolgáltató mellett, akkor logikus lépés lehet, hogy a mobil megoldást is ugyanattól szerezze be. A szolgáltatók is gyakran belefoglalják ezt az ajánlatukban, így tehát nincs külön költségvonzata a mobil implementációnak, plusz ugyanazt a komplex, ámde legalább ismerős élményt kaphatja meg, amit az asztali gépen már megszokott.

Ugyanakkor, ha az ERP-rendszerben foglalt folyamatok nem fedik le a vállalati működés minden részletét, akkor a mobil folyamatokkal is ugyanez lesz a helyzet, ami végső soron rossz hatással van a termelékenységre. Az is elképzelhető, hogy a végfelhasználó számára túl bonyolult lesz a megoldás: még akkor is, ha az irodában ugyanez a szoftver jól működik, a terepen dolgozó kollégák nem biztos, hogy elég jól ismerik, és így gondot fog okozni nekik a mobil verzió használata.

Alkalmazás-fejlesztők

Egyéni fejlesztők

Mikor válassza ezt a megoldást?

  • Ha csak bizonyos munkafolyamatokat szeretne mobilizálni, de azokat az iparági legjobb gyakorlatok alapján,  
  • Ha teljeskörű megoldásra van szüksége,
  • Ha szeretne testreszabott alkalmazást,
  • Ha a könnyű használat elsődleges szempont.

Az egyéni mobil fejlesztéssel az a luxus jár, hogy teljes kontroll alatt tartható a végeredmény, ugyanakkor nem kell belefolynia a fejlesztési folyamatba, ha nem akar. Ha határozott elképzelése van arról, hogy milyen funkciókra lesz szükség, akkor csak ezeket kell egy rövid utasítás formájában közölnie a fejlesztővel.

Manapság már olyan szolgáltatók is léteznek, akik, mint a Scolvo, dobozos megoldást is tudnak kínálni egy-egy meghatározott problémára. Az egyéni fejlesztések során szerzett tapasztalatokat leszűrve, ezek a cégek olyan termékeket fejlesztenek, amelyek iparági sztendereken és legjobb gyakorlatokon alapulva mobilizálnak bizonyos munkafolyamatokat.

Ezáltal a fejlesztés kockázata minimalizálható a céges döntéshozók számára, és az implementáció ideje is jelentősen lerövidül, akár egy hétre is. Ezeket az applikációkat tipikusan nagyon egyszerű használni, így a betanítás gyakorlatilag feleslegessé válik, ezen kívül pedig egyszerűen összekapcsolhatók a back-end rendszerekkel, és még testre is szabhatók: akár a felhasználó által a beállíásokban, akár a fejlesztő által az ügyfél kérésének megfelelően. További pluszt jelenthet, ha olyan megoldást választ, amelynek különösen jó a felhasználói felülete (UI) – meg fog lepődni, hogy ez milyen sokat tud hozzátenni az élményhez.

Ha szeretne többet tudni a mobil felhasználói felületek jelentőségéről, töltse le angol nyelvű tanulmányunkat

[/spb_text_block]