Három iparág a mobil üzleti megoldások élvonalában

Három iparág a mobil üzleti megoldások élvonalában

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A vállalati mobilitás olyan eszköz, amely mára a versenyképesség elengedhetetlen feltétele, bármilyen iparágról legyen is szó. A megközelítésben vagy a kivitelezésben lehetnek különbségek, de az alábbi példák jól mutatják, hogy három szektorban különösen sikeresen alkalmazzák a mobil applikációkat az üzlet fellendítésében.

[/spb_text_block] [spb_image image=”17817″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Biztosítás

Az utóbbi néhány évben a biztosítótársaságok az egyre csökkenő hozamráták problémájával küzdenek világszerte. A fogyasztók hozzászoktak, hogy az új technológiák segítségével válasszák ki a számukra legmegfelelőbb ajánlatokat, ezáltal egyre gyakrabban cserélik le biztosítójukat is, felerősítve az árversenyt azok között.

A technológia minden téren rendkívül fontossá vált a választásban: akárcsak az ár, a biztosítással kapcsolatos egyszerű, online ügyintézés is azonnal ügyfeleket tud nyerni. De hátra van még egy lépés: az alkalmazottak számára készült applikációkra is szükség van ahhoz, hogy egy cég valódi versenyelőnyre tegyen szert.

CapGemini World Insurance Report 2016World Insurance Report 2016 adatai szerint a piacra újonnan belépő, működésüket teljes egészében digitális szolgáltatásokra építő cégek jelentik a legnagyobb veszélyt a hagyományos biztosítótársaságokra. A hálózatosodás és a tudatos vásárlók együtt megteremtették a keresletet a további fejlesztések iránt.

Az üzletkötés folyamata például a biztosítási piacon teljes egészében digitálissá vált, és az ügyfél rendszerint a díjszámítási folyamatot is végigkövetheti. A részvétel egyébként a hálózatba kapcsolt generáció alapvető elvárása.

Ehhez azonban olyan erős digitális háttér kell, amely valós idejű adatokkal és vonzó vizuális kiegészítőkkel támogatja mind az ügynököt, mind az ügyfelet, miközben utóbbi adatait rögzíti. Ugyanez az eszköz megnyitja az utat egy sor innovatív funkció felé, mint amilyen a testre szabható prezentáció, vagy a potenciális ügyfelek közösségi térképre rajzolása.

Közmű/Energia

Az egyre csökkenő közműdíjak, a mindenhonnan felbukkanó, megújuló energiával üzletelő alternatív szolgáltatók, illetve az idejétmúlt folyamatok és szervezeti struktúrák megléte egyre nagyobb nyomás alá helyezi az energia- és közműszolgáltatókat. Ráadásul a hagyományosan hozzájuk tartozó, specifikusabb problémák is megmaradtak, mint amilyen a nagyértékű eszközök kezelése és a számos jogi követelménynek való megfelelés. Nem csoda, hogy a technológiai újítások bevezetése ezidáig háttérbe szorult.

Ugyanakkor a mobilitás már számos iparágban bizonyította, hogy képes értéket termelni. Ha a terepen dolgozók mobil eszközeiken céges alkalmazásokat tudnak használni, akkor valós idejű, helyhez kapcsolódó adatokat gyűjthetnek, így az eszközmenedzsment, a kollaboráció és a beszámolók is egyszerűbbé válnak.

Például az adminisztrátorok azonnal átcsoportosíhatják a feladatokat, ha bármilyen probléma adódik a terepen. A munkatársak is hozzáférhetnek minden adathoz útközben: utánanézhetnek technikai specifikációknak, vagy ellenőrizhetik, a raktárkészletet, ha alkatrész-cserére van szükség.

mobilitás segít új ügyfeleket is szerezni:: innovatív mobil megoldásokkal a közmű-szolgáltatók könnyebben kínálhatnak kiegészítő szolgáltatásokat alvállalkozók bevonásával, ugyanakkor továbbra is teljes ellenőrzést gyakorolhatnak az ajánlatok felett.

Retail

A kiskereskedők az egész mobilitási mozgalom előfutárai, hiszen érdekeltségük, főleg az ügyféloldali mobil megoldásokalkalmazásában, hamar nyilvánvalóvá vált. Az e-kereskedelem robbanásszerű fejlődése és az offline csatornák újrapozicionálása minden eddiginél fontosabbá tette, hogy az ügyfeleknek zökkenőmentes vásárlási élményt nyújtsanak.

Az online és offline világ összemosódása következtében a mobilitás az operatív funkciók megmentőjévé lépett elő, bár az alkalmazott-oldali mobil appok fejlesztése egyértelműen nagyobb kihívást jelentett az ügyféloldaliakhoz képest. A legsikeresebbek azok lettek, amelyeket eleve hosszú távú használatra fejlesztettek, egy adott munkafolyamatot alapul véve, és a skálázhatóság igényével.

Manapság a legfejletttebb kiskereskedelmi mobil alkalmazások az ügyfelekről olyan adatokat szolgáltatnak, amelyek segítségével pontosabban felmérhető a kereslet, a valósidejű kínálat, vagy a raktárkészlet, így a márkák és bolthálózatok közti együttműködés is simább lehet. Ezen kívül ezek az okos eszközök lehetővé teszik a boltlátogatók számára, hogy könnyen rögzíthessék és értékelhessék a különböző helyszínek, termékek, vagy eladók teljesítményét.

[/spb_text_block]