Forrás a fejlődéshez

Forrás a fejlődéshez

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Manapság a vállalatok nagy része törekszik arra, hogy belső folyamatait a lehető legegyszerűbben, legjobban nyomonkövethető módon oldja meg. Rengeteg folyamat automatizálható, amelynek előnyei hosszasan sorolhatóak, de természetesen az emberi munka is fontos része a vállalati működésnek. Persze a zavartalan és főleg minimális hibával történő működés sok KKV esetében csak vágyálomnak tűnhet, hiszen az informatikai fejlesztéseket drágának, elérhetetlennek látják, és sok esetben hiányos információkkal rendelkeznek.

[/spb_text_block] [spb_image image=”18038″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Érdekes adat például, hogy a magyar vállalkozások megközelítőleg csak 65%-a rendelkezik honlappal. Ez markáns eltérés az európai átlagtól, ráadásul az is megfigyelhető, hogy ennek a számnak a növekedése is lassabb itthon, mint külföldön. Ez a vállalkozások informatikai kultúrájának a részévé vált. Ennek, ahogy fentebb említettem az is az oka, hogy a kisvállalkozások nem képesek finanszírozni azokat a megoldásokat, amelyek bevezetésük után pozitív hatásokat fejtenek ki a szervezetre. Említhető itt a papírmentesítés, az időmegtakarítás, a működés közben történő emberi mulasztások kiküszöbölése, vagy a vállalkozás működésének tökéletes nyomonkövetése.

Ezt a jövőképet azonban nem kell elengedniük a KKV-nak. Az informatikai szektor már tavaly óta készül arra, hogy kiszolgálja az új ügyfeleit, akik 2016-ban részben vissza nem térítendő pályázatok segítségével léphetnek egy jó nagyot a vállalkozásuk informatikai fejlesztésében. Magyarországon 17,5 milliárd  forint jut erre a célra és összesen kettőezer projekt indítását tervezik. A fejlesztések a nemzetgazdaság számára is fontosak, hiszen a cégek elekronikus gazdaságba történő beilleszkedése megkerülhetetlen kérdéssé nőtte ki magát. Ez természetes evolúciós folyamat, amelyben nem szabad lemaradni, mert a sikeres vállalkozók klubja helyett könnyen a történelemkönyvek elfeledett lapjaira kerülhet cégünk. Ebben a fejlődésben érdemes megemlíteni a mobilitást is, ami  egy nagyon jó példa, hiszen gondoljunk bele, hogy egy évtizeddel ezelőtt amikor volt egy laptop a táskánkban, akkor rendkívül mobilak voltunk. Ma már ez egyáltalán nem igaz, mert 5,5 colban gyakorlatilag elfér egy teljes iroda, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a mobil eszközökkel a terepen dolgozó munkatársak munkafolyamatai is tökéletesen kiszolgálhatók. Ez igen nagy mértékben képes növelni a hatékonyságot, hiszen a munkavégzés közben egy elektronikus „segítő” odafigyel arra, hogy egyetlen fontos lépés se maradhasson ki, és természetesen arra is, hogy a megfelelő adatok a legjobb minőségben eljussanak az illetékes munkatárshoz.

Itt az idő tehát, hogy kis cégünk hatalmasat ugorjon és igazi sejtjévé váljon az elektronikus gazdaságnak az EU által nyújtott pályázatok segítségével.

[/spb_text_block]