Mennyire fontos a mobil CRM?

Mennyire fontos a mobil CRM?

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

CRM: Van-e ilyen megoldás a piacon?

Sok esetben a vállalat nem is találkozik ügyfeleivel, ennek tipikus esete amikor csak webáruházban találhatók meg termékeink. Vajon mire kell ilyen helyzetben a mobil CRM? Csak akkor van jelentősége, ha call center munkatársai otthonról, vagy bárhonnan dolgozhatnak. Ha viszont ki kell szolgálni egy ügyfelet, kezelni kell egy reklamációt, akkor a CRM-nek tartalmaznia kell az ügyfél minden korábbi történeti adatát, a szerződéseket.

[/spb_text_block] [spb_image image=”18053″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Tehát a mobil CRM-en keresztül a kolléga bárhonnan elérheti a teljes ügyfél adatbázist, ami már nagy üzleti kockázatot is jelent. Szóval eljutunk addig a pontig, hogy a tömeges ügyfélkiszolgálásra mobil megoldást kockázatos és bonyolult készíteni. Amennyiben van ilyen, akkor pedig nagyon drága.

Mi van azokkal az értékesítésekkel ahol tényleg szükséges a személyes kapcsolat, sőt a rendszeres találkozók? Ebben az esetben a kapcsolatnak valamilyen konkrét célja van, nem általában lövöldözünk az ügyfélre és nem kell minden váratlan eseményre felkészülni. A ügyfélnek kínált termékeket be kell mutatni és a találkozó eredményét lehető legteljesebb tartalommal rögzíteni kell. Vajon erre mi a megoldás? Egy célirányosan egyszerűsített CRM, vagy egy teljesen az esetre szabott ügyfélkapcsolati támogató alkalmazás?
A dilemmát sok vállalat egyedi fejlesztésekkel igyekszik feloldani, illetve még nem oldja meg, marad a papír és ceruza.

Érdemes elgondolkodni a vállaltirányító rendszerek fejlődésén. Első lépésben a legfontosabbat, a pénzügyi folyamatokat támogatták, majd szépen sorra kerültek a tradicionális üzleti folyamatok, ezzel bevonva a termelést is a támogatás körforgásába. Vajon a mobil értékesítés nem ilyen helyzet? Nem lehet, hogy erre a területre is készíthető egységes megoldás?

[/spb_text_block]