Mobil terjeszkedés, biztosítói adatbázis-kezelés és válasz nélkül maradt megkeresések

Mobil terjeszkedés, biztosítói adatbázis-kezelés és válasz nélkül maradt megkeresések

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Forbes mobil rovatában megjelent egy beszámoló az október végén tartott Tech Summit 2014 rendezvény egyik legérdekesebb előadásáról, amely a mobil és desktop eszközökről, az internetről, a közösségi médiáról és mindezek kapcsolatáról szólt a jelenleg elérhető legfrissebb globális adatok tükrében.

[/spb_text_block] [spb_image image=”18060″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Kiemeli azt a jellemzőt, hogy az ezredforduló előtt egy induló vállalkozás tízmillió dolláros befektetést és 100 fős kollektívát igényelt egymillió felhasználó eléréséhez, míg ma egy egymilliós és tízfős start-up akár tízszer ekkora lefedettséghez is elegendő. Mindez egyrészt az internet-elérés elterjedésének, de még inkább a mobileszközök, legfőképpen pedig az okostelefonok piacán bekövetkezett váratlanul gyors növekedésnek köszönhető. A trendek mindenképpen ebbe az irányba mutatnak, hiszen például a közösségi közlekedés megszervezése nehezen elképzelhető nagy kapacitású és könnyen kezelhető mobil eszközök nélkül. A konferencián előadott eredeti, teljes prezentáció itt elérhető:

http://www.slideshare.net/a16z/mobile-is-eating-the-world-40841467

McKinsey magazinjában található egy összefoglaló a biztosítási szakma kalkulációs és elemzési folyamatainak megváltozásáról, amelyben főszereplő a tömeges mennyiségű adatfeldolgozás. Mivel azonban ezen a területen ez nem is igazán számít újdonságnak, főként arra világít rá, hogy a felhő-alapú rendszereknek és a mobil eszközök fejlődésének alapuló új lehetőségek és stratégiák hogyan alakítják át ezeket a cégeket, és milyen fontos, hogy az egyes dolgozót képesek legyenek motiválni arra, hogy a saját információival hozzájáruljon a közös tudásbázis növeléséhez, miközben az ügyfele számára garantálni tudja, hogy személyes adatai a legnagyobb biztonságban maradnak. Ez az egyik olyan terület, amely a legtöbbet profitálhat az ügyfelek valós igényeire adott gyors válaszok kialakításából, a rugalmas és naprakész termékfejlesztésből. Ehhez az adatok rendszeres gyűjtése és feldolgozása nyilván kulcsfontosságú, ezért fontos, hogy megszerettessék és megértessék a terepen dolgozó munkatársakkal a legújabb technológia használatát.

Mi a teendő, hogy egy üzleti partner, legyen az ügyfél, megbízó, vagy akár beszállító vagy alvállalkozó, egyszerűen nem válaszol a megkereséseinkre? Az AdAge egyik szakértője szerint a csend nem mindig egyenlő a nemleges válasszal, ezért érdemes lehet kicsit tovább pedzegetni a kérdést anélkül, hogy agresszívnek vagy türelmetlennek tűnnénk, hiszen a félreértés még nagyobb gondot okozhat. Négypontos „kisokosának” alapvetései a következők. Váljon szokásossá, hogy kettesével „visszük be az ütéseket”, azaz kis idő elteltével rákérdezünk a témára. Egy kérdés megismétlése még nem nyaggatás. Legyen többszörös összeköttetésünk, és használjuk is a csatornáinkat! Lehet, hogy valamelyik rendszer nem működik, míg a másikon probléma nélkül tudunk kommunikálni. Az is egy lehetőség, főleg e-mailben, hogy arra kérjük a címzettet, akkor is erősítse meg, hogy megérkezett hozzá az üzenetünk, ha érdemben még nem tud válaszolni rá. A negyedik a környezetvédelmi kampányokból is ismert taktika, hogy legyünk mi magunk a változások előmozdítói, azaz minket ne kelljen zargatni kell egy-egy válaszért, és reménykedjünk abban, hogy a pozitív energia továbbgyűrűzik. Megtörténhet.

[/spb_text_block]