Microsoft fejlesztések, eladási megatrendek, Android 5.0 és új szereplők a mobilpiacon

Microsoft fejlesztések, eladási megatrendek, Android 5.0 és új szereplők a mobilpiacon

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Az Enterprise Apps Today cikke szerint érdemes a Microsoftnak a felhő alapú szoftverszolgáltatás és a mobil eszközök hozzáférése területén megindított törekvéseit figyelemmel kísérni. Az Office 365 névre hallgató, eleve cloud rendszerben elérhető üzleti csomag iránt egyre több piaci szereplő érdeklődik – és már nem csak az árérzékeny kis és közepes vállalkozások, hanem a nagyobb társaságok között is.

[/spb_text_block] [spb_image image=”16320″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Az Office dokumentumokat ma már nem gond megnyitni iPad-okon sem, hiszen a MS ilyen irányban is sok fejlesztést végrehajtott az utóbbi időben, felismerve, hogy a mobil eszközök piacán kénytelen alkalmazkodni a két nagyobb operációs rendszer felhasználóinak igényeihez. A vállalok felelős vezetői igyekeznek minél költséghatékonyabb megoldásokat találni, és ha a szoftverek mindennapos használata ilyen tempóban egyszerűsödik, érdemes lehet „csomagban vásárolni” az üzleti szoftvereket. Van azonban egy hátulütője a dolognak, és ez pont a kereskedelmi tevékenység, ahol más alkalmazások fejlesztő már jóval előbbre tartanak, mint a Microsoft, és nagy területet le is fednek a piacon.

A McKinsey Sales and Marketing egy érdekes infografikát publikált az aktuális eladási „megatrendekről”. A több különböző felmérés eredményeit felhasználó hat rajz mindegyikének alján egy megfontolandó kis kérdést feltéve. Képes az Ön cége a beérkező adatokat piaci előnnyé átformálni? Oda koncentrál, ahol a növekedés tapasztalható? Eleget foglalkozik teszteléssel és fejlesztéssel? Követi-e azt a trendet, amely szerint a vezető cégek áruk helyett ma már nem is szolgáltatásokat, hanem egyenesen platformokat kínálnak? Valóban (minden nap, közvetlenül) érzékeli, hogyan alakulnak a vásárlók igényei? Összehangoltan használja az eladás és kommunikáció elérhető csatornáit? A kis ábrák segítenek felidézni, mit érdemes szem előtt tartani, amikor ezeket az alapvetéseket átgondoljuk.

Hétfőn a Google bevezette az egész piacon nagy kíváncsisággal várt új mobil operációs rendszert, az Android 5.0 Lollipopot. A Forbes.com mobil rovatának beszámolója szerint a frissítés először a Nexus 7 és 10 készülékeken jelenik majd meg, de lassacskán legyűrűzik majd az összes alkalmas eszközre, és az elérhetőségről természetesen minden érintett mobiltulajdonost értesítenek majd.

A Mobile Marketing Watch a mobil eszközök piacán megjelenő egy új, nagyreményű szereplőről számol be. Az Apple egyik alapítója és korábbi vezetője Obi Mobiles néven készül betörni a nemzetközi piacra, és bár Szingapúron kívül még kevés helyen hallottak róla, John Sculley azt ígéri, meghódítja majd a piacot, amit az Apple-nek a készülékek magas ára miatt, a kínai termékeknek pedig a silány design és kivitelezés miatt nem sikerült: a kispénzű, de igényes, nagyvárosokban élő 13-24 évesek csoportját. Próbálkozásához csatlakozott a szintén ex-Apple vezető, Rober Brunner is.

[/spb_text_block]