Árak optimalizálása, erőforrás-tervezés, tartalommarketing és iPad vásárlók

Árak optimalizálása, erőforrás-tervezés, tartalommarketing és iPad vásárlók

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A nagy mennyiségű adat megfelelő feldolgozása és rendszeres frissítése azonnali profitnövekedést hozhat a konyhára, ha az árazásban is tudjuk használni. Mivel ma olyan sok csatornán érkeznek mind a kifejezett, mind a csupán a vásárlói viselkedésben foglalt visszajelzések, ez nem könnyű feladat, de érdemes foglalkozni vele, hiszen azonnali, valós versenyelőnyt jelenthet az adott piacon.

[/spb_text_block] [spb_image image=”16328″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen eszközökön keresztül jutnak el ezek az információk az adatbázisba, azaz hogy mennyire megbízható a visszajelzés forrása. A mátrixot gyakran még összetettebbé teszi a termékek/szolgáltatások sokszínűsége, ezért kulcsfontosságú, hogy jól megtervezett legyen az információáramlás. Ráadásul – amennyiben a visszacsatolás is biztosított – a közvetlenül a vevőkkel érintkező kollégák is jobban tudnak érvelni egy esetleges áremelés esetén. Részletek a McKinsey oldalán.

Az Enterprise Apps Today egy múlt heti cikke szerint miközben a legtöbb területen az adatbázisok tárolására és használatára már felhő alapú szolgáltatásokat vesznek igénybe, a vállalkozások erőforrás-tervezési tevékenységére ez mindmáig nem volt érvényes. Úgy tűnik azonban, lassan itt is elfogadhatóvá válik az új technológia alkalmazása, miután már a mobil eszközökön is lehetséges az ilyen jellegű munkának – vagy legalábbis bizonyos fázisainak – az elvégzése. Az Epicor Software felmérése szerint a megkérdezett (amerikai) vállalkozások jó része szívesen igénybe venne felhő alapú szolgáltatást, bár egyelőre kevesen lennének hajlandóak komolyan beruházásra.

Ha tartalommarketing bevezetésére adjuk a fejünket, nem árt előre meghatározni, hogyan kezeljük a konkurencia irányából érkező, ám az olvasó számára hasznos információforrásokat – írja az AdAge.com. A SAP korábbi marketingigazgató-helyettese egy bátor döntéssel saját kollégáit is meglepte: egy versenytárstól származó olvasnivalót linkelt be nemrég indított blogja egyik posztjába. A blog látogatottsága a többszörösére nőtt, és őt igazolta az a statisztika is, miszerint a SAP ajánlataihoz vezető linkekre így is többen kattintottak a posztból, mint a konkurens cég dokumentumára. Érdemes lehet tehát ilyenkor egy kicsit inkább egy szakkiadvány, mint egy hirdető fejével gondolkodni.

Forbes weboldalán a hétvégén megjelent értékelés szerint az Apple jól tette, hogy piacra dobta az iPad Air2-t, mert az egyenesen sikerre van ítélve. Nem hoz semmi elképesztően újat, mégis stabilan elhelyezkedett a piac legjobbjának pozíciójában, és várhatóan ott is marad. Hogy miért? Mert nem csak egy nagy kijelzős okostelefon – és ez nemcsak a megjelenésére és működésére, hanem a marketingjére is igaz. Az Apple volt az egyetlen gyártó, aki felismerte, hogy a tableteket a felhasználók nem cserélik le egy-két évente, amikor lejár a mobilszolgáltatóval kötött szerződés – ezért nem az Air, hanem az iPad 2 és 3 felhasználókat próbálja „elbűvölni”.

[/spb_text_block]