Eladási trendek, mobil eszközök és minden, ami ezekkel összefügg

Eladási trendek, mobil eszközök és minden, ami ezekkel összefügg

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Mind a sales, mind a mobil fejlesztési szakma első számú híre a közelmúltban a 6-os iPhone piacra vezetése volt. Az eladási adatok elképesztőek– már az első héten több millió darab kelt el előrendelésben – az 5-ös készülékek egy részét azonban időközben visszahívták, mert az akkumulátoruk még a nagyobb kijelzős eszközök esetében elfogadhatónál is gyorsabban lemerült. Az erről szóló teljes cikk a Forbes honlapján.

[/spb_text_block] [spb_image image=”16343″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Az Enterprise Apps Today oldalon találtunk egy augusztusban kelt, nagyon hasznos információkat tartalmazó cikket azok számára, akik még nem választottak CRM applikációt, vagy éppen fontolgatják, hogy használjanak-e ilyesmit.

Említésre kerül a biztonsági faktor mint az egyik legerősebb ok, ami visszatartja a cégeket a mobil rendszerek használatától; az előzetes és részletes igényfelmérés szükségessége a választás előtt; a megfelelő felkészülés a módosítások bevezetésére és elfogadtatására; a mobil rendszeren megosztásra kerülő adatok gondos kiválasztása és csoportosítása; a személyre szabottság – valamint a kedvező attitűd kialakítása a jövőbeni használókban. Bár mindenkire érvényes sikerreceptet nem tartalmaz, az összefoglaló hasznos lehet egy ilyen fontos döntés meghozatala előtt. A teljes cikk itt található.

Az előző témához kapcsolódik, de részleteiben is érdekes lehet, hogy miért olyan fontos, és hogyan érhetjük el még a fejlesztés során, hogy a kereskedelmi részleg munkatársai szívesen használják a rendszert. Az Avon tavaly egy több mint százmillió dolláros munkát dobott vissza CRM applikációja fejlesztőinek, mert az eladási részlegen dolgozók a teszt során nehezen kezelhetőnek és lehangolónak találták. Mind a technológia megrendelőjének, mind az előállítójának fontos, hogy az ilyesmit elkerülje, ezért a felhasználói élmény is a legfontosabb kritériumok közé kell, hogy kerüljön, amikor mobil CRM rendszer beszerzéséről van szó. Itt olvasható az Enterprise Apps Today riportja teljes terjedelmében.

A Marketing Pilgrim aktuális bejegyzése az iskolakezdési bevásárlásról szól, idéz egy igen őszinte hangvételű, friss adatokra alapozott infografikát, amely szerint hiábavaló a panaszkodás, hogy nem elég menő a tornacipő, az utolsó szó mégis csak Anyué. A laza hangvételű, ám elgondolkodtató és értékes adatokat tartalmazó teljes szöveg itt olvasható.

A technológia iránt érdeklődők számára pedig ajánljuk a McKinsey egy beszámolóját, amely egy kis betekintést nyújt az aktuális trendekbe a mobil fejlesztések világából. Alapvetően négy jellegzetes irányt mutat: a kevesebb elektromos energiát igénylő adatátviteli megoldások (pl. Bluetooth) használatát; az egyre kisebb és könnyebben a bőrhöz, ruhához illeszthető szenzorok új generációját; a hardver alapanyagainak fejlődését a még nagyobb rugalmasság és tartósság felé – valamint a szem- és fejmozgásokat követő, kézhasználatot nem igénylő kezelőfelületek gyors fejlődését.

Önök mit gondolnak, mennyire fontos, hogy az applikációt használó kollégák valóban hasznosnak tartsák a rendelkezésükre bocsátott eszközt, és élvezettel végezzék el munkájuknak ezt a részét is?

[/spb_text_block]