Tetszetős grafikonok, eladási klisék, Facebook hirdetés és új Blackberry

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Mi történt az előző héten?

Az Enterprise Apps Today múlt heti legérdekesebb cikke szerint bár sokkal gyorsabb és sokrétűbb lehet ma már az adatfeldolgozás a felhasználóbarát adatmegjelenítésnek, alakíthatóságnak és a körüljárhatóság (3D) köszönhetően, jobb óvatosan bánni ezekkel a lehetőségekkel.

Érdemes szem előtt tartani, hogy mi ezeknek az eszközöknek a célja – nem a szemkápráztató szórakozás, hanem a felhasználó számára legérdekesebb adatok kiválogatása és átlátható megjelenítése. Az egyszerűség néha célravezetőbb , ráadásul ha a nagy adathalmazt már feldolgozni képes rendszereket okosan használjuk, korábban rejtett összefüggésekre is rávilágíthatunk – akár magunk, akár az ügyfeleink számára.

[/spb_text_block] [spb_image image=”16340″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A SellingPower oldalon egy kis összefoglalót találhatunk arról, milyen korábban szokásos közhelyeket érdemes ma már inkább kihagyni a termék/szolgáltatás szóbeli bemutatásakor, és miért. A szerző (ill. az általa idézet előadó) szerint az olyan, korábban jól bevált kifejezések, mint a piacvezető, a legújabb technológiával felszerelt, a legjobb alapanyagokból készült, ma már nem működőképesek, mert az emberek annyit hallották, hogy egyrészt csak háttérzajként észlelik, másrészt tapasztalataik szerint sokszor nem bizonyultak valósnak, ezért szkeptikusakká váltak az ilyen kijelentésekkel szemben. A legjobb a piacon kifejezés ráadásul a nehéz időkben egy kis ijedelmet is kelthet, ha a vevő magában így gondolja tovább: „akkor biztosan a legdrágább is”… A teljes cikk itt olvasható.

Az Onward magazin egy kis trükköt oszt meg olvasóival, amelynek segítségével pontosan célzott Facebook hirdetést hozhatunk létre meglévő LinkedIn kapcsolataink felhasználásával – hiszen fontos, hogy minél több csatornán elérjük a leendő vagy meglévő ügyfeleket. A Facebook hirdetési rendszere sokkal kifinomultabb, mint a LinkedIn-é, ám létezik lehetőség arra, hogy kombináljuk a sokkal válogatottabb és esetleg eleve célzott LinkedIn kontaktokkal. Egy CSV file importálásával kezdve, utána követve a screenshotokon látható lépéseket egyszerűbb a dolog, mint amilyennek esetleg első ránézésre hittük volna.

A (többek között) az AdAge weboldalán megjelent beszámoló szerint a  Blackberry próbálja visszacsábítani az üzleti felhasználókat – kiemelten az adataik biztonságára igen érzékeny egészségügyi és pénzügyi dolgozókat, és előállt egy új modellel, ami – megtartva a fizikai billentyűzet előnyeit és a hosszan tartó akkumulátor-töltöttség nyújtotta megbízhatóságot – egyedi, négyzet alakú kijelzővel rendelkezik, ráadásul kicsit kevesebbe is kerül, mint az iPhone6. A cikkben egy kis bemutató klip is található.

[/spb_text_block]