Integráció és közösségi média – újra és újra, de mindig másként

Integráció és közösségi média – újra és újra, de mindig másként

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Néhány hete, első posztunkban arról írtunk, hogy a fejlesztők, a megrendelők sokszor nem veszik figyelembe az esztétikai szempontokat, amikor a mobil értékesítési rendszereket tervezik. Az Enterprise Apps Today múlt heti cikkében viszont éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy a tartalom nem veszíthet fontosságából a külcsín rovására. Jelentős tényező lehet a rugalmasság, hiszen sokszor az értékesítők azért nem használják vagy nem kedvelik ezeket a rendszereket, mert az adott helyzetet vagy új információt nem tudják a korlátai közé beszorítani.

[/spb_text_block] [spb_image image=”16335″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

A másik egy bizonyos szintű „kölcsönösség”: azaz hogy ha ők időt szánnak arra, hogy az adatokat rendszeresen aktualizálják, akkor joggal várják el, hogy friss, használható információkat tudjanak letölteni a központi adatbázisból is a készülékükre – nemcsak a saját, hanem más részlegek munkájára vonatkozóan is. Úgy tűnik, a felhasználóbarát megoldás továbbra is az marad, ha sikerül optimális arányban megfelelni mindkét szempontnak – kellő odafigyeléssel a funkcionalitás és az esztétikum akár erősítheti is egymást.

Integráció és közösségi média a gyakorlatban

Selling Power cikke nyolc pontban foglalja össze, hogy ha a közösségi médiában próbálkozunk eladás-támogatással vagy akár közvetlen értékesítéssel, milyen szempontokat tanácsos figyelembe venni. Röviden a legfontosabbak: először csak csendben figyeljünk, aztán kezdjünk el beszélgetni; valóban értékes és érdekes információkat osszunk meg; ne beszéljünk szakzsargonban; tartsuk meg pozitív hozzáállásunkat esetleges támadások esetén is; folyamatosan legyünk aktívak; bátran kérdezzünk rá bizonyos dolgokra; bánjunk óvatosan a humorral – és végül ismét: hallgassunk végig mindenkit, és ne fukarkodjunk a dicsérettel, gratulációkkal. Mindezt felsorolni nyilván sokkal könnyebb, mint betartani, de érdemes szem előtt tartani, hiszen egy-egy frappánsan megfogalmazott válasz sokszor nagyot lendíthet a termékünk-szolgáltatásunk megítélésén.

A fiatalok körében népszerű fotómegosztó és csevegő mobil applikáció, a Snapchat töretlen terjedését és az ebben rejlő üzleti lehetőségeket járja körül a Marketing Pilgrim múlt heti posztja. Az alkalmazás efemer jellegéből adódóan nem lehet a szokásos módon (hirdetéssel, márkaoldallal) kapcsolatot létesíteni a felhasználókkal. A cél a „baráti kör” szélesítése, amit csakis rövid, tartalmas, azonnal használható üzenetekkel lehet elérni. A Dove például arra kérte a fiatal nőket, hogy küldjék el, mit nem szeretnek magunkon, és viszontválaszként pozitív gondolatokat osztott meg velük. Nem egyszerű a feladat, és talán bizonytalannak is tűnik, de a számok azt mutatják, a Facebook és az Instagram mellett hamarosan „kötelező” lesz felvenni a Snapchatet is a fogyasztói célú közösségi kommunikációs csatornák közé.

[/spb_text_block]